Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Τέταρτη ημέρα ανόδου – Κέρδισε το χαμένο έδαφος ο S&P

Wall Street: Τέταρτη ημέρα ανόδου – Κέρδισε το χαμένο έδαφος ο S&P
Ο S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,16% στις 498,13 μονάδες
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα Τρίτη 23/5/2017 τέταρτη ημέρα συνεχόμενης ανόδου.
Ο S & P 500 διαπραγματεύθηκε υψηλότερα, σχεδόν ανέκτησε τις απώλειες των προηγούμενων ημερών και έκλεισε στις 2398,42 μονάδες με άνοδο 0,18%.
Ο δείκτης  ενδοσυνεδριακά σημείωσε άνοδο 0,2%, φθάνοντας περίπου 1 πόντο κοντά στο επίπεδο που έκλεισε την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 2400,67 μονάδες.
Την περασμένη Τετάρτη, ο S & P υποχώρησε 1,62%, λόγω των ανησυχιών ότι η  αναπτυξιακή ατζέντα του Προέδρου Trump ενδέχεται να κινδυνεύει.
Ο Trump φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει ομοσπονδιακή έρευνα γεγονός που προκάλεσε αναταράξεις στη Wall Street, αλλά ο S & P έκλεισε υψηλότερα για τρεις συνεχόμενες συνεδρίες.
Ο S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,16% στις 498,13 μονάδες.
Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,21%  στις 20937,91 μονάδες, με τη Goldman Sachs να καταγράφει  τα περισσότερα κέρδη.
Ο  Nasdaq ενισχύθηκε οριακά  0,08% στις 6138,71 μονάδες  καθώς η Apple βρέθηκαε ελαφρώς χαμηλότερα.
Αλλά και οι δύο δείκτες διαπραγματεύθηκαν κοντά στα επίπεδα διαγραφής των ζημιών από την πτώση της περασμένης εβδομάδας.
"Καθώς θα έχουμε προσωρινή ενίσχυση της αστάθειας, ... θα συνεχίσουν να υπάρχουν ευκαιρίες αγοράς επειδή τα βασικά στοιχεία είναι ισχυρά", δήλωσε ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος της  Charles Schwab, σημειώνοντας ότι η τελευταία περίοδος κερδών υπερέβη τις προσδοκίες ενώ και τα οικονομικά στοιχεία παρέμειναν σταθερά.
Οι επενδυτές παρέμειναν επίσης αισιόδοξοι ότι το Trump θα μπορέσει να προωθήσει την ατζέντα του μέσω του Κογκρέσου.
Οι μετοχές της US Steel και της VanEck Vectors Steel ETF (SLX) αυξήθηκαν κατά 5,8% και 2,5% αντίστοιχα, καθώς οι traders στοιχηματίζουν  στα σχέδια Trump για περισσότερες δαπάνες στις υποδομές.
Η Wall Street παρακολουθούσε  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρώτο ταξίδι του Trump στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο αμερικανός  πρόεδρος συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas  και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu ενώ συνεχίζει το ταξίδι του στην Ευρώπη.
"Το ταξίδι του Trump στο εξωτερικό  βοηθά σίγουρα όχι τόσο  για τον λόγο που το κάνει, αλλά επειδή δεν έχει χρόνο να προκαλέσει προβλήματα " δήλωσε ο Frederick της Schwab.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης