Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 5 εβδομάδων το αργό – Πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 5 εβδομάδων το αργό – Πάνω από τα 51 δολάρια το βαρέλι
Την επέκταση των περικοπών ΟΠΕΚ στην παραγωγή αναμένει η αγορά
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν σήμερα Τρίτη 23/5/2017 καθώς οι προσδοκίες για επέκταση των περικοπών του ΟΠΕΚ και η υποχώρηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ επισκίασαν την πρόταση του Λευκού Οίκου να πωλήσει το ήμισυ των αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  σημείωσαν άνοδο 34 σεντς στα 51,47 δολάρια, σε υψηλό πέντε εβδομάδων.
Το Brent διαπραγματεύθηκε 32 σεντς υψηλότερα στα 54,19 δολάρια το βαρέλι στις 2:35 μ.μ. ET (1835 GMT).
Οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες πρόκειται να συναντηθούν στη  Βιέννη την Πέμπτη για να εξετάσουν το ενδεχόμενο  παράτασης της  συμφωνίας που επετεύχθη τον Δεκέμβριο, όταν ο ΟΠΕΚ και 11 μη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.
Ο «ηγέτης» του ΟΠΕΚ, η  Σαουδική Αραβία, τάσσεται υπέρ της παράτασης των περιορισμών παραγωγής κατά εννέα μήνες και όχι  κατά  έξι μήνες όπως αρχικά προβλεπόταν, καθώς επιδιώκει να επιταχύνει την αναπροσαρμογή της αγοράς και να αποτρέψει την πτώση των τιμών πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.
Ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ Essam al-Marzouqδ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι δεν υποστηρίζουν όλες οι χώρες την παράταση των εννέα μηνών. Αλλά άλλοι εκπρόσωποι χωρών δήλωσαν στο Reuters ότι προβλέπουν  μια ομαλή συνάντηση με παράταση εννέα μηνών που πιθανόν να συμφωνηθεί.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να υποχωρήσουν την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, μειωμένα στα 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα των αναλυτών.
Η εβδομαδιαία έκθεση απογραφής της American Petroleum Institute αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα (ώρα ΗΠΑ), ακολουθούμενη από στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας την Τετάρτη.
Στις 22:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 51,50 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,72% και το brent βρισκόταν στα 54,17 δολάρια με κέρδη 0,56%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης