Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 5 εβδομάδων κινείται ο χρυσός - Στα 1255 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 5 εβδομάδων κινείται ο χρυσός - Στα 1255 δολάρια η ουγγιά
Στην spot αγορά ο χρυσός αυξήθηκε κατά 0,65% στα $ 1,254,63 η ουγγιά σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο κατά 1,9%
Ο χρυσός ενισχύθηκε την Παρασκευή και βρέθηκε κοντά στην καλύτερη εβδομάδα το τελευταίο διάστημα (5 εβδομάδων), καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τις πολιτικές αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενισχύοντας την ασφάλεια του χρυσού.
Στην spot αγορά ο χρυσός αυξήθηκε κατά 0,65% στα $ 1,254,63 η ουγγιά σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο κατά 1,9% , ενώ τα συμβόλαια χρυσού των Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 80 σεντς και διαμορφώθηκαν στα 1.253,60 δολ. η ουγγιά.
Στις 21: 35 ώρα Ελλάδας ο χρυσός βρισκόταν στα 1255,40 δολάρια  με κέρδη 0,13%. Την ίδια ώρα το ασήμι διαπραγματευόταν στα 16,825 δολάρια με άνοδο 0,93%, η πλατίνα στα 942,90 δολάρια με άνοδο 0,65% και το παλλάδιο υποχωρούσε κατά 1,10% στα 757 δολάρια.
"Έχουμε πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ που οδήγησε το δολάριο χαμηλότερα ... το συναίσθημα αυτής της εβδομάδας υποστήριξε τον  χρυσό", ανέφεραν ο αναλυτής της Danske Bank Jens Pedersen, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σαφές αν θα κρατήσει τα κέρδη και την επόμενη εβδομάδα.
Ο χρυσός θεωρείται συχνά ως εναλλακτική επένδυση σε περιόδους γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Ο πρόεδρος Donald Trump απομάκρυνε την προηγούμενη εβδομάδα τον διευθυντή του FBI James Comey, πυροδοτώντας μια πολιτική καταιγίδα, η οποία κορυφώθηκε την Τετάρτη με τον διορισμό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως ειδικού συμβούλου για να διερευνήσει πιθανούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της προεκλογικής εκστρατείας του Trump το 2016.
"Ο πολιτικός κίνδυνος επανέρχεται καθώς  επενδυτές «ησύχασαν» υπερβολικά μετά από τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch.
Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων, κατέγραψε  τη χειρότερη εβδομάδα σε εννέα μήνες
Νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα και διαμορφώθηκε σε χαμηλό 28-1 / 2 ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης