Χρηματιστήριο & Αγορές

BofA Merrill Lynch: Άτακτη φυγή των επενδυτών από τη Wall Street λόγω Trump

BofA Merrill Lynch: Άτακτη φυγή των επενδυτών από τη Wall Street λόγω Trump
Σχεδόν 9 δισ. Αποσύρθηκαν από το αμερικανικό χρηματιστήριο μέσα σε τρεις μέρες, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί   
Σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch οι δονήσεις που έχει προκαλέσει ο Trump στην Ουάσιγκτον, έχει επιφέρει ανησυχία στην επενδυτική αγορά των ΗΠΑ.
Τα funds που επενδύουν σε μετοχές των ΗΠΑ είδαν εκροές ύψους 8,9 δισ. δολαρίων έως την Τετάρτη – για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα – σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές μετοχές που είδαν να τοποθετούνται 1,1 δισ. δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο τις 39 τελευταίες εβδομάδες.
«Η πολιτική κρίση στον Λευκό Οίκο προκαλεί την μαζική φυγή κεφαλαίων από τις ΗΠΑ», συνοψίζει η BofA, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις που ταρακουνούν των Trump, με τους υποτιθέμενους δεσμούς του με τη Ρωσία και την απομάκρυνση του διευθυντή του FBI.
Κερδισμένες οι διεθνείς μετοχές της τεχνολογίας, οι οποίες είδαν τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις μετά τη φούσκα του dot-com.
Οι μετοχές της τεχνολογίας είδαν εισροές της τάξης του 1 δισ. αυτή την εβδομάδα, για 11η συνεχόμενη εβδομάδα.
Τα στοιχεία όμως αφορούν το διάστημα έως την Τετάρτη, πριν το σοκ στην Βραζιλία που σημειώθηκε χθες (18 Μαΐου 2017), λόγω του πολιτικού σκανδάλου που "καίει" τον πρόεδρο της χώρας.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης