Χρηματιστήριο & Αγορές

«Παγωμένες» οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών

«Παγωμένες» οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των αμερικανικών εκλογών
Η τιμή του Brent κερδίζει μόλις 1 σεντ ή 0,02% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,16 δολάρια το βαρέλι.
Σε στενό εύρος τιμών κυμαίνεται σήμερα Τρίτη (8/11) το πετρέλαιο σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο, καθώς οι αγορές περιμένουν πλέον ενδείξεις για το που θα γείρει η πλάστιγγα των εκλογικών αποτελεσμάτων για την Προεδρία των ΗΠΑ.
Περί τις 09:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent κέρδιζε μόλις 1 σεντ ή 0,02% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,16 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 7 σεντς ή 0,16% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 44,82 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ αναμένονται να βγουν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης ώρα Ελλάδος εν μέσω των συνεδριάσεων των χρηματαγορών της Ασίας.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της National Australia Bank, Vyanne Lai «η αγορά έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει τη νίκη της Clinton» και έτσι όπως λέει «αν κερδίσει, θα δούμε οριακές επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου».
Σημείωσε δε, ότι οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν, ότι η Hillary Clinton θα ακολουθήσει μια ανοιχτή εμπορική πολιτική, που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των συναλλαγών της παγκόσμιας ροής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές πετρελαίου περιμένουν εξελίξεις σχετικά με την συμφωνία των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής και τη στάση που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι μεγάλοι παραγωγοί που δεν είναι μέλη του Οργανισμού, κυρίως η Ρωσία, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης