Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για τον χρυσό για 5η συνεχόμενη μέρα - Σε υψηλό 2 εβδομάδων η τιμή

tags :
Κέρδη για τον χρυσό για 5η συνεχόμενη μέρα - Σε υψηλό 2 εβδομάδων η τιμή
Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 0,64% στα $ 1,238,04 ανά ουγγιά.
Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε για πέμπτη μέρα  σήμερα 16/5/2017 ο χρυσός ο οποίος κατέγραψε υψηλό δύο εβδομάδων.
Στήριξη  στο πολύτιμο μέταλλο προσέφεραν οι δηλώσεις του προέδρου Trump ότι εκμυστηρεύτηκε απόρρητες πληροφορίες σε Ρώσους αξιωματούχους την προηγούμενη εβδομάδα.
"Το δολάριο είναι αδύναμο σήμερα, γεγονός που  βοήθησε τα πολύτιμα μέταλλα σε όλο το εύρος τους ", δήλωσε ο Carsten Menke, αναλυτής της  Julius Baer στη Ζυρίχη, επισημαίνοντας ότι η κίνηση του δολαρίου  ήταν ένας συνδυασμός γεγονότων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.
Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 0,64% στα $ 1,238,04 ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια χρυσού στις  ΗΠΑ για παράδοση τον Ιούνιο κέρδισαν 6,40 δολάρια στα 1.236,40 δολ. η ουγγιά.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1237,50 δολάρια με άνοδο 0,61%.
Ο δείκτης του δολαρίου έπεσε στα χαμηλότερο σημείο  μέσα σε έξι μήνες, αφού δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο Πρόεδρος Donald Trump αποκάλυψε άκρως διαβαθμισμένες πληροφορίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας σχετικά με μια προγραμματισμένη επιχείρηση Ισλαμικού Κράτους.
Ταυτόχρονα, οι αγορές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις προοπτικές στην Ευρώπη μετά την ανακοίνωση ότι η γερμανίδα καγκελάριος Merkel και ο νέος γαλλικός πρόεδρος Macron συμφώνησαν τη Δευτέρα να καταρτίσουν χάρτη πορείας για τη βαθύτερη ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ και τα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη ήταν ισχυρά.
"Οι γερμανικές κρατικές εκλογές για το Σαββατοκύριακο ήταν ευνοϊκές για την Μέρκελ και μετά τις γαλλικές εκλογές, το φόντο των κινδύνων στην Ευρώπη μειώνεται", ανέφερε ο Menke.
Ο χρυσός χρησιμοποιείται ως εναλλακτική επένδυση σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,87% στα 16,86 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 1,05% στα 941,80 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο έχασε 0,66% στα 793,00 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης