Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Σε νέο υψηλό Nasdaq και S&P μετά την άνοδο του πετρελαίου

Wall Street: Σε νέο υψηλό Nasdaq και S&P μετά την άνοδο του πετρελαίου
Ο S&P Energy Sector ενισχύθηκε 0,62% στις 500,45 μονάδες
Ο S&P 500 και  ο Nasdaq έκλεισαν σε υψηλά επίπεδα σήμερα  Δευτέρα 15/5/2017 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  μετά από  την άνοδο της  τεχνολογίας και  του πετρελαίου.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε  περίπου στο 0,5%, με την ενέργεια να καταγράφει  μεταξύ άλλων τις καλύτερες επιδόσεις μετά από μια απότομη άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου.
Ο δείκτης έκλεισε στις 2402,32 μονάδες με άνοδο 0,48%.
Ο S&P Energy Sector ενισχύθηκε 0,62% στις 500,45 μονάδες.
Τα συμβόλαια West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 2,11% στα 48,85 δολάρια το βαρέλι, μετά τις δηλώσεις Ρώσων και Σαουδαράβων υπουργών ενέργειας ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να επεκτείνουν την περικοπή παραγωγής μέχρι το Μάρτιο του 2018.
Μια αύξηση παραγωγής από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να καλύψει τα κέρδη της ενέργειας, δήλωσε ο Jason Pride, διευθυντής επενδυτικής στρατηγικής στο Glenmede.
"Το πετρέλαιο  θα πρέπει να διαπραγματεύεται σε εύρος 50-70 δολαρίων, καθώς η αυξημένη ζήτηση καλύπτεται από την προσφορά " ανέφερε ο  Pride.
Ο Nasdaq, εν τω μεταξύ, οδηγήθηκε  υψηλότερα από την άνοδο των μετοχών τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπως το Facebook και η Alphabet. Ο δείκτης έκλεισε στις 6149,67 μονάδες με άνοδο 0,46%.
Οι μετοχές του γίγαντα της τεχνολογίας της Apple σημείωσαν επίσης ρεκόρ.
Ο Dow Jones έκλεισε επίσης υψηλότερα καθώς η μετοχή της Cisco Systems υποχώρησε  μετά την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση.
Ένας ιός με το όνομα WannaCry χτύπησε 200.000 επιχειρήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες την Παρασκευή.
Ο ιός κλείδωσε τους υπολογιστές σε εργοστάσια αυτοκινήτων, νοσοκομεία και σχολεία.
Ο Πρόεδρος Trump έδωσε εντολή στον σύμβουλο ασφαλείας Tom Bossert να πραγματοποιήσει επείγουσα συνάντηση την Παρασκευή το βράδυ για να αξιολογήσει την απειλή που θέτει η επίθεση, ανέφερε το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης