Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Χρυσός: Αυξήθηκε η ζήτηση για ράβδους - Κυβερνοεπιθέσεις και Β. Κορέα έστειλαν στα καταφύγια τους επενδυτές

tags :
Χρυσός: Αυξήθηκε η ζήτηση για ράβδους - Κυβερνοεπιθέσεις και Β. Κορέα έστειλαν στα καταφύγια τους επενδυτές
Περί τις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1229,70 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,27%
Ο χρυσός αυξήθηκε τη Δευτέρα 15/5/2017 καθώς η πολιτική αναταραχή των ΗΠΑ, η επιτυχημένη δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και η παγκόσμια επίθεση στον κυβερνοχώρο τροφοδότησαν τη ζήτηση για ράβδους χρυσού - ασφαλές καταφύγιο  για τους επενδυτές-  ενώ ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία των ΗΠΑ ώθησαν το δολάριο ΗΠΑ και τις αποδόσεις των ομολόγων χαμηλότερα.
Στην spot αγορά  αυξήθηκε κατά 0,12% στα 1.229,18 δολ. η ουγγιά, σε καλό δρόμο για μια τρίτη μέρα κερδών μετά το χαμηλό των 8 εβδομάδων στα $ 1.213,81 την περασμένη εβδομάδα.
Τα συμβόλαια χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση τον Ιούνιο ήταν υψηλότερα κατά 2,30 δολάρια   στα 1,230 δολ. η ουγγιά.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1229,70 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,27%
"Η συνεχιζόμενη απρόβλεπτη κατάσταση της κυβέρνησης Trump, η Βόρεια Κορέα   και τα ασθενέστερα στοιχεία  για την οικονομία των  Η.Π.Α. συνέβαλαν στην αποκατάσταση κάποιου ενδιαφέροντος", δήλωσε ο Ole Hansen, επικεφαλής  της Saxo Bank.
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία των Η.Π.Α. μείωσαν τις προσδοκίες των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος, αν και οι traders αναμένουν ακόμη αύξηση τον Ιούνιο.
Τα υψηλότερα επιτόκια σημαίνουν αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων και τείνουν να ενισχύουν το δολάριο, ασκώντας πίεση στις τιμές του χρυσού.
"Εκτός και αν υπάρχουν πιο ισχυρά στοιχεία, δεν είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν περισσότερες από δύο αυξήσεις των επιτοκίων (φέτος)", δήλωσε η αναλύτρια της Argonaut Securities,  Helen Lau.
Ο Hansen της Saxo Bank επεσήμανε ότι τα κέρδη του χρυσού θα μπορούσαν να περιορίσουν την εκκαθάριση των μακροπρόθεσμων θέσεων.
Τα καθαρά κέρδη στον χρυσό COMEX υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαΐου.
Η ζήτηση για χρυσό  εν τω μεταξύ ενισχύθηκε στην Κίνα και την Ινδία, υποστηρίζοντας τις τιμές
Το ασήμι αυξήθηκε κατά 1,10% στα 16,64 δολ. η ουγκιά.
Η πλατίνα αυξήθηκε κατά 1,12% στα $ 927,25. Το μέταλλο που χρησιμοποιείται σε κοσμήματα αλλά και καταλύτες ελέγχου εκπομπών σε πετρελαιοκίνητα οχήματα έχει κερδίσει περισσότερο από 4% από ένα χαμηλό 4 1/2-μηνών στις $ 4,8 στις 4 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης