Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall : Άνοδος Dow μέχρι 300 μονάδες πριν τις εκλογές – Goldman: Νίκη Τραμπ ευνοεί τον χρυσό

Wall : Άνοδος Dow μέχρι 300 μονάδες πριν τις εκλογές – Goldman: Νίκη Τραμπ ευνοεί τον χρυσό
Πως προεξοφλεί η αγορά το αυριανό αποτέλεσμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2016 για τις αμερικάνικες εκλογές

Με ισχυρό ανοδικό «σήμα» ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street με τις μετοχές να διαπραγματεύονται υψηλότερα μετά την ανακοίνωση του FBI τη Δευτέρα ότι δεν θα ασκηθεί  στη υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση των emails.

«Αυτό είναι κυρίως ένα πολιτικό-ράλι ανακούφισης», είπε ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Key Private Bank. «Αυτή είναι μια εκλογική εβδομάδα,  μετά θα δούμε σε ποιες μετοχές στρέφουν την προσοχή του  οι επενδυτές».

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε γρήγορα πάνω από 250 μονάδες, με την Goldman Sachs να συμβάλλει με  τα περισσότερα κέρδη των 29 σημείων. Ο S & P 500 ενισχύθηκε από 1,6%,  έως 2% για να οδηγήσει όλους τους τομείς υψηλότερα. Ο Nasdaq σημείωσε  αύξηση 1,7%.

O ενεργειακός δείκτη S&P 500 Energy Sector στις 6:17 ώρα Ελλάδας ενισχυόταν 1,78% στις 508,52 μονάδες.

Goldman Η νίκη Τράμπ ευνοεί τον χρυσό

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν επίσης, στην τελευταία διαπραγμάτευση  υποχώρησε 19,70 δολάρια στα 1,284.80 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε ανάλυσή της η Goldman Sachs εκτιμά ότι μια νίκη Τράμπ θα ανεβάσει την τιμή του χρυσού στα 1355 δλ. Ανά ουγγιά καθώς τα αντανακλαστικά των αγορών θα επιχειρήσουν αντιστάθμισμα έναντι των άγνωστων κινήσεων του νέου πρόεδρου. Αντίστοιχη  είναι και η εμπειρία Brexit μετα την του  στο βρετανικό δημοψήφισμα.  Αν ο Τραμ δεν νικήσει τότε η τιμή του χρυσού θα διατηρηθεί στα επίπεδα 1250 -1280 δολ. η ουγγιά

Δείκτη φόβου

Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX),  που  θεωρείται ο δείκτης φόβου στην αγορά , διαπραγματεύονται 15,9% κάτω, κοντά στο 18,9, και ήταν σε καλό δρόμο για να πάρουμε μια εννέα ημερών κερδίζοντας ράβδωση.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο είχαν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει νίκη της Κλίντον έναντι του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τράμπ.

 "Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για μας και δεν πρέπει να αγνοιείται η δυνατότητα του αιφνιδιασμού," δήλωσε  Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στις αγορές. Σκεφτείτε, είπε   "Μια νίκη Τραμπ δεν θα φέρει μόνο την αντίδραση στην αγορά, αλλά  και γεωπολιτική αβεβαιότητα."

Πετρέλαιο
Στις αγορές πετρελαίου,  το αργό  ανέκαμψε 1,18% στα 44,59 δολ. ανά βαρέλι, καθώς  ενισχύθηκε από τη  δέσμευση του ΟΠΕΚ να επιμείνει ι σε μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής. Παρ’ όλα αυτά  οι τιμές παρέμειναν περισσότερο από 7 δολάρια κάτω από τον  περασμένο μήνα λόγω των αμφιβολιών για το  
σχέδιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης