Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Απώλειες για S & P, Dow και Nasdaq – Άνοδος στον VIX

tags :
Wall Street: Απώλειες για S & P,  Dow και Nasdaq – Άνοδος στον VIX
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,20% στις 498,94 μονάδες
Οι μετοχές  στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκαν   χαμηλότερα σήμερα  Πέμπτη 11/5/2017, καθώς ο κλάδος του λιανικού  εμπορίου  υποχώρησε  έντονα λόγω των αδύναμων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Macy.
Μεγάλη άνοδο σημείωσε ο δείκτης  μεταβλητότητας VIX γνωστός και ως δείκτης φόβου που ενισχύθηκε κατά 3,82% στις 10,60 μονάδες
"Όταν εξετάζουμε τις καταναλωτικές  δαπάνες λιανικής αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες για τον καταναλωτή", δήλωσε ο Phil Blancato, Διευθύνων Σύμβουλος της Ladenburg Thalmann Asset Management.
"Η οικονομία των Η.Π.Α. καθοδηγείται από τον καταναλωτή είτε μας αρέσει είτε όχι."
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,22% με την Macy και την  Nordstrom να παρασύρουν τον δείκτη χαμηλότερα και έκλεισε στις 2394,44 μονάδες.
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,20% στις 498,94 μονάδες.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,15%  στις 20912,11 μονάδες  αφού πρώτα κατέγραψε ενδοσυνεδριακά  απώλειες  πάνω από 100 μονάδες, με την Home Depot να καταγράφει  τις περισσότερες απώλειες.
Στήριξη στους δείκτες έδωσαν οι μετοχές της Caterpillar, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 0,8%.
Ο Nasdaq υποχώρησε περίπου 0,25% στις 6115,96 μονάδες.
Οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στα αποτελέσματα για τις λιανικές πωλήσεις  τον Απρίλιο.
Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Reuters αναμένουν αύξηση 0,6%.
"Η τελευταία τάση στο λιανικό εμπόριο δεν αποτελεί έκπληξη για τους επενδυτές φέτος", δήλωσε ο Jack Ablin, επικεφαλής της BMO Private Bank. "Οι καταναλωτές,  είναι όλο και πιο άνετοι με την αγορά μιας ευρύτερης γκάμας  προϊόντων online,  καθώς πλέον έχουν επιλέξει την τιμή και την ευκολία του Διαδικτύου."
  
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης