Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος πάνω από 1% για το πετρέλαιο - ΟΠΕΚ και αποθέματα ΗΠΑ "στήριξαν" τις τιμές

Άνοδος πάνω από 1% για το πετρέλαιο - ΟΠΕΚ και αποθέματα ΗΠΑ
Περί τις 21:35  η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,90 δολάρια με άνοδο 1,16% και το Brent στα 50,78 δολάρια με κέρδη 1,12%
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% σήμερα Πέμπτη 11/5/2017, καθώς η μεγάλη μείωση στα αποθέματα των Η.Π.Α. και η αυξανόμενη στήριξη για συνέχιση των περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ  ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη  των επενδυτών.
Το Brent βρέθηκε  59 σεντς, ή 1,2%, υψηλότερα στα $ 50,81 το βαρέλι στις 1:51 μ.μ. ET (1751 GMT).
Το αμερικανικό αργό αυξήθηκε κατά 59 σεντς, ή 1,3%, στα 47,92 δολάρια.
Στις 21:35  η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,90 δολάρια με άνοδο 1,16% και το Brent στα 50,78 δολάρια με κέρδη 1,12%
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις  ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση από τον Δεκέμβριο, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν δραματικά, ενώ  παράλληλα μειώθηκαν και  τα αποθέματα ραφιναρισμένων προϊόντων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.
"Οι επενδυτές  βλέπουν με  αισιοδοξία σήμερα την πρόσφατη υποχώρηση των αποθεμάτων και νομίζω ότι μπορεί να διαρκέσει όσο δεν έχουμε άλλη απογραφή", δήλωσε ο Stewart Glickman, επικεφαλής ενέργειας της CFRA Research στη Νέα Υόρκη.
Τις τελευταίες ημέρες οι μεγάλοι παραγωγοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την παράταση της συμφωνίας του περασμένου έτους του ΟΠΕΚ με ανεξάρτητους παραγωγούς για την μείωση της  προσφοράς.
Το Ιράκ και η Αλγερία ανακοίνωσαν ότι τάσσονται υπέρ της επέκτασης αυτής της συμφωνίας, η οποία μείωσε την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 25 Μαΐου για να αποφασίσει για την πολιτική παραγωγής  που θα ακολουθήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν  να επεκτείνει τις περικοπές μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης