Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq μετά την εκλογή Macron

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq μετά την εκλογή Macron
O S & P  Energy Sector ενισχύθηκε 0,71% στις 498,95 μονάδες
Σε νέο υψηλό βρέθηκε ο δείκτης  Nasdaq τη Δευτέρα 8/5/2017 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρά το περιορισμένο εύρος συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει την νίκη του Emmanuel Macron στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Οι δύο δείκτες έσπασαν το ημερήσιο ρεκόρ, λίγο μετά το άνοιγμα  της αγοράς  ενώ αργότερα κινήθηκαν 0,1% χαμηλότερα.
Ο Dow Jones διαπραγματεύθηκε οριακά χαμηλότερα, με τη Goldman Sachs να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες.
Ο δείκτης έκλεισε στις 21012,28 μονάδες με άνοδο 0,03%
Ο S & P 500 αμετάβλητος στις 2399,38 μονάδες αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε σε νέο υψηλό.
O S & P  Energy Sector ενισχύθηκε 0,71% στις 498,95 μονάδες.
O Nasdaq  έφθασε στις 6102,66 μονάδες με άνοδο 0,03%.
"Είναι μια περίπτωση που ο καθένας είχε τιμή, αλλά οι επενδυτές  φοβήθηκαν άλλο ένα Brexit", δήλωσε ο Chris Gaffney, πρόεδρος της EverBank World Markets.
Ο Macron ταξίδεψε κέρδισε τη γαλλική προεδρία, εξασφαλίζοντας το 65% των ψήφων.
Οι επενδυτές σε ολόκληρο τον πλανήτη ανέμεναν σε μεγάλο βαθμό αυτό το αποτέλεσμα, καθώς οι περισσότερες δημοσκοπήσεις προέβλεπαν τη νίκη του 39χρονου υποψηφίου.
«Από την πλευρά των κεφαλαιαγορών, αυτό ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ήταν διαφορετικό από την ψηφοφορία  για το Brexit ή τις εκλογές στις ΗΠΑ, επειδή οι δημοσκοπήσεις είχαν δίκιο», δήλωσε ο Todd Hedtke, επικεφαλής της Allianz Investment Management,
"Συνολικά, το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος μειώνει την αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ανοίγει το δρόμο για θετικές εξελίξεις στο μέλλον", συμπλήρωσε ο Hedtke.
Αυτή είναι η δεύτερη σφαίρα που οι παγκόσμιες αγορές που «καρδιοχτύπησαν» από τις ευρωπαϊκές εκλογές.
Νωρίτερα φέτος, το ολλανδικό κόμμα ακροδεξιάς - με επικεφαλής τον Geert Wilders - κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις ολλανδικές εκλογές.
Επίσης, μια νίκη της Le Pen θα έθετε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη ζώνη του ευρώ.
Το ευρώ ενισχύθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες πάνω από $ 1,10 έναντι του δολαρίου προτού διαπραγματευτεί περίπου 0,5% χαμηλότερα στα $ 1,093.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν σε γενικές γραμμές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 0,28%.
Ο γαλλικός δείκτης CAC 40  υποχώρησε 1%.
"Αναμένουμε η εστίαση να μεταφερθεί στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο, οι οποίες θα είναι καθοριστικές για τον προσδιορισμό της ικανότητας του  Macron να εφαρμόσει το οικονομικό του πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα διευκολύνουν τις γαλλικές επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να απολύουν" σύμφωνα με  το Ινστιτούτο επενδύσεων της BlackRock.
"Είμαστε θετικοί στις ευρωπαϊκές μετοχές και βλέπουμε τις δυνατότητες για ανανεωμένες εισροές επενδυτών καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται  στη βελτίωση της ανάπτυξης της περιοχής " επισημαίνεται.

Πετρέλαιο
Ανοδικά κινήθηκε και η τιμή του πετρελαίου το οποίο στις 23:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,44 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,48% και το brent  στα 49,36 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,53%.

Χρυσός
Σε χαμηλό επτά εβδομάδων κινήθηκε ο χρυσός μετά την εκλογή Macron στη γαλλική προεδρία καθώς «απομάκρυνε» την ανησυχία των επενδυτών.
Στις 23:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1227 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης