Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακές μεταβολές στη Wall Street – Έντονες πιέσεις την αγορά από τις ενεργειακές μετοχές

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street – Έντονες πιέσεις την αγορά από τις ενεργειακές μετοχές
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 1,90% στις 487,54 μονάδες
Με οριακές μεταβολές ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σήμερα  Πέμπτη 4/5/2017 το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς  η Βουλή των Αντιπροσώπων «πέρασε» με επιτυχία  το νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του Obamacare.
Οι μετοχές ενέργειας άσκησαν πιέσεις στην αγορά καθώς το πετρέλαιο βρέθηκε σε χαμηλό πενταμήνου.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,03% στις 20951,47 μονάδες, με τις Caterpillar και Chevron να καταγράφουν τις περισσότερες απώλειες.
Ο  S & P 500  ενισχύθηκε 0,06% στις 2389,52 μονάδες.
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 1,90% στις 487,54 μονάδες.
Ο Nasdaq κινήθηκε γύρω από την επίπεδη γραμμή και έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 6075,34 μονάδες.
Η κυβέρνηση Trump διέκοψε την προηγούμενη προσπάθεια κατάργησης του Obamacare τον Μάρτιο, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με το πότε η κυβέρνηση θα προχωρούσε  στη φορολογική μεταρρύθμιση.
"Αυτό τουλάχιστον θα κάνει την μπάλα να κινείται" και να σπρώξει  την κυβέρνηση πιο κοντά στη φορολογική μεταρρύθμιση. Αυτό είναι που θέλει η αγορά", δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής της Prudential Financial.
Οι προσδοκίες για χαμηλότερους φόρους στις επιχειρήσεις  αποτέλεσαν πλεονέκτημα για την χρηματιστηριακή αγορά στις  ΗΠΑ μετά την εκλογή  Trump τον Νοέμβριο. Έκτοτε, ο S & P έχασε πάνω από 11%.
Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης διαπραγματεύθηκε υψηλότερα για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και ήταν ο δεύτερος καλύτερος κλάδος του S & P.
Το  πετρέλαιο στις ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από τα 46 δολάρια το βαρέλι, καθώς  τα στοιχεία έδειξαν μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων.
"Η ενέργεια και τα εμπορεύματα γενικά ασκούν πίεση στις αγορές μετοχών", δήλωσε ο Adam Sarhan, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments. "Υπάρχουν επίσης κάποιες ερωτηματικά σχετικά με το τι μπορεί να καταφέρει η κυβέρνηση Trump σε αυτό το σημείο."
Οι μετοχές ενέργειας υποχώρησαν περίπου 2% «σπρώχνοντας» την αγορά χαμηλότερα.
"Το ερώτημα είναι αν η αγορά το  βλέπει αυτό ως ιστορία εφοδιασμού ή ένδειξη επιβράδυνσης της ανάπτυξης ", δήλωσε ο Krosby της Prudential.
Η ενέργεια είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους συντελεστές στην αύξηση των κερδών του πρώτου τριμήνου.
Η Bell της CFRA ανακοίνωσε ότι η αύξηση των κερδών, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, υπερβαίνει το 14% και μειώνεται σε περίπου 7% όταν εξαιρείται η ενέργεια.
"Κάποιες από τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες έχουν καταγράψει υψηλούς ρυθμούς, κάτι που δείχνει ότι τα πράγματα αρχίζουν να σταθεροποιούνται", δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης