Χρηματιστήριο & Αγορές

Στον ρυθμό της Fed και της Apple η Wall Street – Περιόρισε τις απώλειες ο Dow – Υποχώρησε ο Nasdaq

Στον ρυθμό της Fed και της Apple η Wall Street – Περιόρισε τις απώλειες ο Dow – Υποχώρησε ο Nasdaq
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,33% στις 496,99 μονάδες
Οι τραπεζικές μετοχές ήταν οι πρωταγωνιστές της σημερινής 3/5/2017 συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τον Ιούνιο.
Ο Dow Jones διαπραγματεύθηκε οριακά υψηλότερα, με τη Goldman Sachs να καταγράφει  τα περισσότερα κέρδη. Ο δείκτης έκλεισε στις  20957,90 μονάδες με άνοδο 0,04%.
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,13% στις 2388,13 μονάδες.
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,33% στις 496,99 μονάδες.
Η Fed ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της, δίνοντας μια θετική αξιολόγηση της οικονομίας των ΗΠΑ διατηρώντας αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν.
Η επιτροπή για τη χάραξη πολιτικής της Fed εξέφρασε κάποιες αμφιβολίες για το γεγονός ότι η οικονομία των ΗΠΑ αυξήθηκε μόλις κατά 0,7% το πρώτο τρίμηνο, αλλά πρόσθεσε ότι βλέπουν την αδυναμία ως "μεταβατική".
Η Fed «συνεχίζει να αναμένει ότι με την σταδιακή προσαρμογή της στάσης της νομισματικής πολιτικής η οικονομική δραστηριότητα θα επεκταθεί με μέτριο ρυθμό, οι συνθήκες της αγοράς εργασίας θα ενισχυθούν περαιτέρω και ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί γύρω στο 2% μεσοπρόθεσμα».
Ο Ian Lyngen, επικεφαλής της BMO Capital Markets, δήλωσε ότι υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη δήλωση του FOMC, "αλλά όλα ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες".
"Εξακολουθούν να βλέπουν την οικονομία ως" ωραία "και μια άλλη αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι", δήλωσε.
Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση του επιτοκίου τον επόμενο μήνα αυξήθηκαν στο 75% από 60%, σύμφωνα με τον Wells Fargo.
Η Wall Street επικεντρώθηκε επίσης στα εταιρικά κέρδη, ιδιαίτερα εκείνα της Apple.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα μικτό τρίμηνο, με τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να καλύπτουν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν ελάχιστα.
Ωστόσο, η Apple δήλωσε επίσης ότι οι αποστολές iPhone ανήλθαν συνολικά σε 50,8 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο, κάτω από τον αναμενόμενο αριθμό των 52 εκατομμυρίων.
Η μετοχή της Apple υποχώρησε  κατά 0,2% το απόγευμα οδηγώντας τον  Nasdaq  χαμηλότερα από το υψηλό όλων των εποχών.
Ο δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,37% στις 6072,55 μονάδες.
Αλλά ο Brian White, αναλυτής του Drexel Hamilton, δήλωσε ότι εξακολουθεί να του αρέσει η Apple.
"Προσβλέπουμε στο μέλλον, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο iPhone 8 αυτό το φθινόπωρο, μαζί με την αυξημένη διανομής κεφαλαίων της εταιρείας, την ελκυστική αποτίμηση και τις πιθανές νέες καινοτομίες"  εκτιμά ο Hamilton ο οποίος  συνεχίζει να πιστεύει ότι η Apple παραμένει μεταξύ των πιο υποτιμημένων μετοχών στον κόσμο ".
Ο δείκτης tech-heavy διαπραγματεύθηκε περίπου 0,5% χαμηλότερα, αφού έφτασε τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα την Τρίτη 3/5/2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης