Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq – Οριακά κέρδη για Dow και S & P

tags :
Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq – Οριακά κέρδη για Dow και S & P
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,50%  στις 495,37 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα σήμερα Τρίτη 2/5/2017, καθώς η Apple οδήγησε το Nasdaq σε νέο ρεκόρ.
Ο Nasdaq έφθασε ένα ενδοσυνεδριακό ρεκόρ  στις 6,102.72 μονάδες, με τη μετοχή της Apple να καταγράφει επίσης ένα νέο υψηλό, πριν βρεθεί χαμηλότερα. Τελικά έκλεισε στις 6095,37 μονάδες με κέρδη 0,06%
 Η μετοχή της Apple είχε επίσης τον πιο θετικό αντίκτυπο στον δείκτη Nasdaq 100, ο οποίος έφτασε επίσης σε υψηλά επίπεδα.
Η Apple αναμένεται να ανακοινώσεις τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Τρίτη.
Τα κέρδη της Apple έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες αναλυτών  τα 15 από τα 16 τελευταία τρίμηνα, ενώ οι πωλήσεις υπολείπονταν μόνο τέσσερις φορές την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με την έρευνα της UBS στις 24 Απριλίου.
Παράλληλα η Fed ξεκίνησε τη διήμερη συνάντηση νομισματικής πολιτικής, αλλά οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων είναι χαμηλές.
Ο  Dow Jones  ενισχύθηκε 0,17% στις 20949,89 μονάδες με την  3Μ και την Boeing να καταγράφουν  τα περισσότερα κέρδη.
 Ο S & P 500 κινήθηκε γύρω από την επίπεδη γραμμή μετά από ένα υψηλότερο άνοιγμα, με την πληροφορική, την ακίνητη περιουσία και τις βιομηχανίες να υπεραποδίδουν. Ο δείκτης έκλεισε στις 2391,17 μονάδες με άνοδο 0,12%.
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,50%  στις 495,37 μονάδες.
H προσοχή της  Wall Street στράφηκε επίσης στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε τη διήμερη συνάντησή της .
Ωστόσο, η Fed δεν αναμένεται να αλλάξει τη νομισματική πολιτική. Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων μετά από αυτή τη συνάντηση είναι μόλις 4,8%, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης