Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Απώλειες πάνω από 2% στο πετρέλαιο λόγω Λιβύης – Στα 47,5 δολάρια κινείται το αργό

Απώλειες πάνω από 2% στο πετρέλαιο λόγω Λιβύης – Στα 47,5 δολάρια κινείται το αργό
Περί τις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,50 δολάρια με απώλειες 2,76% και το brent υποχωρούσε κατά 2,31% στα 50,37 δολάρια το βαρέλι
Υποχώρηση πάνω από 2% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τρίτη, καθώς η υψηλότερη παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τη Λιβύη αντισταθμίστηκε από τη χαμηλότερη παραγωγή της Ρωσίας και των μεγάλων εξαγωγέων του ΟΠΕΚ πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων στις ΗΠΑ που αναμένεται να παρουσιάσουν μια τέταρτη συνεχή υποχώρηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου.
Ο John Kilduff, συνεργάτης του ενεργειακού hedge fund Again Capital, επεσήμανε στο  Bloomberg ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης και ο διοικητής των ανταρτών συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα συμβούλιο κοινής εξουσίας.
Αυτό ενίσχυσε τις ανησυχίες για την παραγωγή της χώρας μετά την ανακοίνωση της Λιβυκής National Oil Co  τη Δευτέρα ότι η παραγωγή είχε αυξηθεί πάνω από τα 760.000 bpd στο υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2014 και σχεδιάζει να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή.
"Έχουμε περισσότερη απόδοση από τη Λιβύη και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι ο ΟΠΕΚ θα συνεχίσει  τις περικοπές στην παραγωγή κατά τη συνάντησή τους τον Μάιο", δήλωσε ο Phil Davis, διευθύνων σύμβουλος της PSW Investments στο Woodland Park, New Jersey.
"Μέχρις ότου ο ΟΠΕΚ περιορίσει τις ανησυχίες ότι δεν θα επεκτείνει τις περικοπές παραγωγής τους, θα είναι δύσκολο για το πετρέλαιο να ενισχυθεί ", δήλωσε ο Ντέιβις.
Το αμερικανικό ελαφρύ αργό υποχώρησε στα $ 1,18, ή 2,4%, στα 47,66 δολάρια
Το benchmark του Brent μειώθηκε κατά 1,17 δολ., ή 2,3%, στα $ 50,35 το βαρέλι στις 2:34 μ.μ. ET (1834 GMT), αφού προηγουμένως αυξήθηκε στα $ 52,16.
Στις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,50 δολάρια με απώλειες 2,76% και το brent υποχωρούσε κατά 2,31% στα 50,37 δολάρια το βαρέλι.
Αυτό κράτησε και τα δυνητικά συμβόλαια των Η.Π.Α. και του Brent σε τεχνικά υπερ-απόλυτη περιοχή τις περισσότερες ημέρες από τα τέλη Απριλίου.
Το WTI βρέθηκε στο χαμηλότερο σημείο από τις 27 Απριλίου.
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί σχεδιάζουν να συναντηθούν στις 25 Μαΐου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης