Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq – Υποχώρηση στον Dow λόγω Trump

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq –  Υποχώρηση στον Dow λόγω Trump
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,22% στις 497,84 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν ως επί το πλείστον υψηλότερα παρά τις ασταθείς συναλλαγές  σήμερα  Δευτέρα, 1/5/2017 μετά τις δηλώσεις του προέδρου Donald Trump, για διάλυση των μεγάλων τραπεζών.
Ο Dow Jones διαπραγματεύθηκε 42,12 μονάδες χαμηλότερα  κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μετά από τις δηλώσεις του Trump. Ο δείκτης 30 μετοχών περιόρισε τις απώλειες αλλά έκλεισε περίπου 27 μονάδες χαμηλότερα στις 20913,46 μονάδες με πτώση 0,13%.
Ο Trump ", σε συνέντευξή του στο Bloomberg News δήλωσε ότι "εξετάζει αυτό το θέμα τώρα”
"Η συζήτηση για τη διάσπαση των μεγάλων τραπεζών δεν είναι κατ 'ανάγκη ευνοϊκή για την απορρύθμιση", δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής της  Wunderlich Securities "
Ο S & P 500 κέρδισε 0,17% και έκλεισε στις 2388,33 μονάδες με τον χρηματοοικονομικό τομέα την τεχνολογία  και το real estate να καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο.
Στον χρηματοπιστωτικό τομέα  το SPDR Fund ETF (XLF) διαπραγματεύθηκε περίπου 0,7% υψηλότερα.
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,22% στις 497,84 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ ενδοσυνεδριακά  και κλεισίματος,  σημειώνοντας κέρδη  το 0,73% στις 6091,60 μονάδες.
Οι επενδυτές αναλύθηκαν επίσης μέσω διαφόρων οικονομικών στοιχείων. Ο δείκτης κατασκευής ISM υποχώρησε σε 54,8 τον Απρίλιο από 57,2 μονάδες  ενώ οι δαπάνες για κατασκευές  σημείωσαν νέο υψηλό τον Μάρτιο από ρεκόρ υψηλό.
Βασικά οικονομικά στοιχεία θα δοθούν στην δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης και της  μηνιαίας αναφοράς  για τις θέσεις  εργασίας στις  ΗΠΑ.
Επίσης η Fed  πρόκειται να συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα, αλλά σε μεγάλο βαθμό αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.
Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων  την Τετάρτη είναι μόλις 4,8%, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME.

 www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης