Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε πτωτική τροχιά παραμένει το πετρέλαιο – Κάτω από τα 49,50 δολάρια κινείται το αργό

Σε πτωτική τροχιά παραμένει το πετρέλαιο – Κάτω από τα 49,50 δολάρια κινείται το αργό
Τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια σε συνολικά 528,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 21 Απριλίου, σύμφωνα με την ΕΙΑ
Σε πτωτική τροχιά παρέμειναν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 26/4/2017 αν και κάλυψαν, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, μέρος των απωλειών, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση στα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α.
Τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια σε συνολικά 528,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 21 Απριλίου, ανακοίνωσε η Energy Information Administration.
Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού έχουν υποχωρήσει  τις έξι από τις επτά τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές έχουν γίνει «ανυπόμονοι» με υψηλά αποθέματα μετά από συμφωνία - ορόσημο των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου του κόσμου για τη μείωση της παραγωγής.
Τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν, η παραγωγή και οι εισαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν, οπότε η πορεία για υψηλότερες τιμές παραμένει προσωρινή, αναφέρουν οι αναλυτές.
Το West Texas Intermediate (WTI) ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης με  6 σεντς υψηλότερα στα 49,62 δολάρια, έπειτα από   μείωση της τάξης του 1%.
Στη  Βόρεια Θάλασσα το  Brent, διεθνές σημείο αναφοράς για τις τιμές του πετρελαίου, σημείωσε απώλειες στις συναλλαγές κατά 37 σεντ στα 51,73 δολάρια το βαρέλι στις 2:35 μ.μ. ET (1835 GMT).
Το Brent είναι περίπου 8% χαμηλότερα από το υψηλό του Απριλίου.
Στις 22:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,39 δολάρια με πτώση 0,34% και το brent βρισκόταν στα 51,64 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,88%.
Η παραγωγική ικανότητα αυξήθηκε στο 94,1%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015. Αυτό αύξησε τα αποθέματα βενζίνης στα 241 εκατ. βαρέλια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  της βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,2% την Τετάρτη.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η χαμηλή ζήτηση βενζίνης θα μπορούσε να διατηρήσει τα αποθέματα υψηλά  ακόμα και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, όταν αυξάνεται  η κατανάλωση. Αυτό ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στη ζήτηση αργού για πρώτη ύλη αργού.
Τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις βενζίνης από τα διυλιστήρια μειώθηκαν κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΙΑ.
"Τα διυλιστήρια προφανώς βγάζουν μεγάλες ποσότητες ραφιναρισμένων προϊόντων και αντιμετωπίζουν ένα ελλιπές περιβάλλον ζήτησης βενζίνης", δήλωσε ο John Kilduff, εταίρος του ενεργειακού hedge fund Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης