Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: O Dow ανακτά τις 21.000 μονάδες - Ο Nasdaq για πρώτη φορά πάνω από τις 6.000 μονάδες

tags :
Wall Street: O Dow ανακτά τις 21.000 μονάδες - Ο Nasdaq για πρώτη φορά πάνω από τις 6.000 μονάδες
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,94% στις 505,94 μονάδες
Απογειώθηκαν οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα Τρίτη 25/4/2017, μετά τα ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες μεγάλου κεφαλαίου.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,70%, εκτοξεύοντας το δείκτη πάνω από  τις 6.000 μονάδες για πρώτη φορά και έκλεισε στις 6025,49 μονάδες.
"Είναι σίγουρα ένας ψυχολογικός παράγοντας", δήλωσε ο Jeff Carbone, διευθύνων σύμβουλος της Cornerstone Financial Partners.
 "Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να επιστρέψουμε πάνω από τις 5.000 και τώρα είμαστε στις 6.000, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί."
Περίπου το 40% του δείκτη οδηγείται από πέντε εταιρείες: Amazon, Facebook, Netflix, Alphabet και η Apple. "Αν υπάρξει μια κάμψη σε αυτές," ο δείκτης θα μπορούσε να έχει πρόβλημα.
Ο   Dow Jones αυξήθηκε περίπου 232 μονάδες, με την Caterpillar και McDonald's να καταγράφουν τα περισσότερα κέρδη και έκλεισε στις 20996,12 μονάδες.
Ο S & P 500 σημείωσε άνοδο 0,61%, με τον χρηματοοικονομικό τομέα και τα υλικά να ενισχύονται περισσότερο από 1% και έκλεισε στις 2388,61 μονάδες .
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,94% στις 505,94 μονάδες.
"Νομίζω ότι έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το Q1 πέρασε «απαλά» λόγω κάποιας αιτίας που οι οικονομολόγοι ή οι αναλυτές της αγοράς δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν", δήλωσε ο Kim Forrest, ανώτερος αναλυτής μετοχών στο Fort Pitt Capital.
"Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει τώρα."
"Τα κέρδη μέχρι στιγμής ήταν καλά", δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial. "Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η Corporate America βρίσκεται σε μια νέα πορεία προς την ανάπτυξη".
Περισσότερες από 190 επιχειρήσεις του  S & P αναμένεται να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα  μέχρι το τέλος της εβδομάδας μεταξύ των οποίων και μεγάλα «ονόματα» όπως  οι Boeing, Amazon, Alphabet, Microsoft και General Motors.
Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στις  ΗΠΑ αυξήθηκαν τη Δευτέρα μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, και τα  αναμενόμενα από τους επενδυτές αποτελέσματα.
Ο Centrist Emmanuel Macron υπερίσχυσε της Marine Le Pen και ο δεύτερος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.

www.worldenerygynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης