Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 50 δολάρια παραμένει το αργό εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 50 δολάρια παραμένει το αργό εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα
Στις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,67 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,89% και το brent στα 52,22 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,20%
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν με αστάθεια την Τρίτη 25/4/2017, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ και ενισχύονται οι αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του ΟΠΕΚ να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή.
Το Brent αυξήθηκε κατά 55 σεντς στα 52,15 δολάρια το βαρέλι στις 2:34 μ.μ. ET (1834 GMT), αφού έφτασε το χαμηλό των τεσσάρων εβδομάδων στα $ 51,30.
Τα  συμβόλαια αργού των Η.Π.Α. βρέθηκαν 33 σεντς υψηλότερα στα 49,56 δολάρια το βαρέλι.
Στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, τα συμβόλαια υποχώρησαν στα 48,87 δολάρια, περίπου σύμφωνα με τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών που ήταν 48,91 δολάρια.
Στις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,67 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,89% και το brent στα 52,22 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,20%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές - πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα του American Petroleum Institute (API) και της Διεύθυνσης Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ,-  εκτιμήθηκε ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ υποχώρησαν  κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα 1,6 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα δεδομένα  του API θα ανακοινωθούν αργά τη νύχτα  ενώ η έκθεση της ΕΙΑ  θα δοθεί στην δημοσιότητα την Τετάρτη στις 10:30 π.μ.
Το Brent μειώθηκε κατά περίπου 5% από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και η Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Ενώ τα αποθέματα πετρελαίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ο Stephen Schork της Schork δήλωσε την Τρίτη ότι «ο ΟΠΕΚ δεν κατάφερε να πετύχει την προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς πετρελαίου».
Ο Matt Smith, διευθυντής της ClipperData στο Louisville, Kentucky, δήλωσε ότι τα παγκόσμια ακατέργαστα φορτία βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.
"Παρατηρούμε ότι εξακολουθούν να σημειώνουν υψηλότερες τιμές", δήλωσε ο Smith. "Μέχρι να δούμε τα φορτία να υποχωρούν είναι απίθανο να δούμε την αγορά να κινείται ουσιαστικά προς την εξισορρόπηση".
Η Ρωσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η παραγωγή πετρελαίου της θα μπορούσε να ανέλθει στο υψηλότερο ποσοστό 30 ετών αν ο  ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοι παραγωγοί δεν επεκτείνουν τις συμφωνίες μείωσης της προσφοράς τους πέραν της 30ης Ιουνίου.
Και σήμερα Τρίτη 25/4/2017, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέφερε ότι ο  αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης  Arkady Dvokovich δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου αν αισθάνεται ότι οι τιμές είναι απίθανο να πέσουν .
Η  JPMorgan δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ «θα αναγκαστεί να ανανεώσει και ενδεχομένως να εμβαθύνει τη συμφωνία εάν επιθυμεί να διατηρήσει τις τιμές πολύ πάνω από $ 50 ανά βαρέλι».

www.worldenerygynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης