Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Στα 49,23 δολάρια το αργό λόγω αμφιβολιών για την παράταση των περικοπών ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Στα 49,23 δολάρια το αργό λόγω αμφιβολιών για την παράταση των περικοπών ΟΠΕΚ
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να ανέλθει στο υψηλότερο ποσοστό των 30 τελευταίων χρόνων, εάν ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοι παραγωγοί δεν παρατείνουν την συμφωνία μείωσης της προσφοράς μετά τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ρώσων αξιωματούχων
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα 24/4/2017, επεκτείνοντας την πτώση της περασμένης εβδομάδας, λόγω της έλλειψης επιβεβαίωσης ότι ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τις περικοπές της παραγωγής μέχρι το τέλος του 2017.
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσε να ανέλθει στο υψηλότερο ποσοστό των 30 τελευταίων χρόνων, εάν ΟΠΕΚ και ανεξάρτητοι παραγωγοί δεν παρατείνουν την συμφωνία  μείωσης της προσφοράς  μετά τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ρώσων αξιωματούχων που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τα επενδυτικά σχέδια των εταιρειών πετρελαίου.
"Πιστεύουμε ότι η επέκταση είναι πολύ πιθανή, με μια αυξημένη συναίνεση στον ΟΠΕΚ, αλλά η αγορά φαίνεται να αποδίδει την πτώση της περασμένης εβδομάδας στην έλλειψη σταθερής συμφωνίας", δήλωσε ο Tim Evans
"Κατά την άποψή μας, η πτώση είχε να κάνει περισσότερο με τη διόρθωση της προηγούμενης υπερβολικής αισιοδοξίας και της κερδοσκοπικής υπέρβασης, παρά με οποιαδήποτε μετατόπιση στο θεμελιώδες σενάριο.
Αλλά οι αγορές, εκείνες που απαιτούν μια θεμελιώδη εξήγηση ... θα επικεντρωθούν στην αύξηση του OPEC ή της αμερικανικής παραγωγής. "
Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές κατέγραψαν πτώση περίπου 7%, καθώς η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικών πετρελαιοειδών αντισταθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Τα συμβόλαια αργού στο West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ  ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας χαμηλότερα κατά 39 σεντς στα 49,23 δολ. το βαρέλι.
Τα συμβόλαια του  Brent υποχώρησαν 33 σεντς στα 51,63 δολάρια το βαρέλι στις 2:38 μ.μ. (1838 GMT), αφού προηγουμένως αυξήθηκαν στα 52,57 δολάρια.
Στις 22:35 η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,23 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,83% ενώ το brent διαπραγματευόταν στα 51,60 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,71%.
"Από τεχνικής απόψεως, η σύμβαση WTI Ιουνίου έσπασε πλέον ένα άλλο βασικό επίπεδο Fibonacci, και συγκεκριμένα την κατά 61,8% αντιστάθμιση του ράλι  το διάστημα από τις 22 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου", δήλωσε ο David Thompson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Powerhouse.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης