Χρηματιστήριο & Αγορές

Χρυσός: Υποχώρηση λόγω Macron - Στα 1276 δολάρια η ουγγιά

tags :
Χρυσός: Υποχώρηση λόγω Macron - Στα 1276 δολάρια η ουγγιά
Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών περιόρισαν τις ανησυχίες στην αγορά
Ο χρυσός υποχώρησε περισσότερο από το 1% τη Δευτέρα 24/4/2017, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση  πάνω από ένα μήνα, αφού ο προτιμώμενος προεδρικός υποψήφιος της αγοράς κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία περιορίζοντας τις ανησυχίες για πιθανό πολιτικό σοκ.
Ο Emmanuel Macron έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη γαλλική Προεδρία την Κυριακή, κερδίζοντας τον πρώτο γύρο των εκλογών , με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τον δείχνουν ως το ισχυρό φαβορί για να νικήσει τη Marine Le Pen στην τελική αναμέτρηση.
Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν ήττα για τις δυνάμεις της αντι-Ευρωπαϊκής Ένωσης στη δεξιά και αριστερή πλευρά της γαλλικής πολιτικής και οδήγησαν τις  ευρωπαϊκές μετοχές και το ευρώ υψηλότερα ενώ πυροδότησε πωλήσεις στο ασήμι.
Ο χρυσός υποχώρησε κατά 0,68% στα $ 1,275,31 η  ουγγιά, αφού  νωρίτερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε σε χαμηλό δύο εβδομάδων στα $ 1,265,90.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για την παράδοση τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 11,60 δολάρια   στα 1,277,50 δολ. η ουγγιά.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1276,70 δολάρια το βαρέλι με υποχώρηση 0,95%.
Ένα ασθενέστερο δολάριο σε συνδυασμό με  τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Βόρεια Κορέα και τη Μέση Ανατολή είναι  πιθανόν να διατηρήσουν το χρυσό στα επίπεδα των 1.250 δολ. εκτιμά  ο αναλυτής της Societe Generale, Robin Bhar.
Το δολάριο αν και ανέκαμψε παρέμεινε χαμηλότερα κατά 1,3% έναντι του ευρώ και 1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, υποστηρίζοντας τις τιμές του χρυσού, καθιστώντας το φθηνότερο για τους επενδυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης