Χρηματιστήριο & Αγορές

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου – Κοντά στο "φράγμα" των 50 δολ. το αργό

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου – Κοντά στο
Στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, λιγότερο από ό, τι αναμενόταν
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σχεδόν 4% με το αργό να βρίσκεται στο όριο των 50 δολαρίων σήμερα  Τετάρτη 19/4/2017, μετά τα στοιχεία από τις ΗΠΑ για μικρότερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, η οποία εμποδίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσει το παγκόσμιο πλεόνασμα αργού.
Οι τιμές βρίσκονται  κοντά στη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία πτώση τους από τις αρχές Μαρτίου.
Στις ΗΠΑ τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, λιγότερο από ό, τι αναμενόταν, σύμφωνα με την Energy Information Administration,
Η συσσώρευση των αποθεμάτων βενζίνης, παρά τη μεγαλύτερη δραστηριότητα διύλισης, σε συνδυασμό με την αύξηση της  παραγωγής αργού, ώθησαν χαμηλότερα τις τιμές.
Τα αποθέματα βενζίνης ανήλθαν στα 1,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Το futures του brent μειώθηκαν $ 2.05 στα 52.84 $ το βαρέλι, ενώ  στις ΗΠΑ τα futures αργού έχασαν $ 1.97 φθάνοντας στα 50,44 $ το βαρέλι, και ταλαντεύονταν πάνω από το όριο των $ 50.
Στις 21:50  ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν στα 52,88 δολάρια με απώλειες 3,57% και το αργό διαπραγματευόταν στα 50,41 δολάρια το βαρέλι με πτώση 3,82%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης