Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη για Dow, S&P και Nasdaq εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών

tags :
Wall Street: Κέρδη  για Dow, S&P και Nasdaq εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών
Ο S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,98% στις 510,38 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  ενισχύθηκαν την Δευτέρα 17/4/2017 μετά από ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με τις γεωπολιτικές ανησυχίες που έληξε  πιο ήρεμα από ό, τι ανέμεναν επενδυτές.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε163 μονάδες, με την Boeing και  την Goldman Sachs να καταγραφουν τα μεγαλύτερα κέρδη για το δείκτη 30-stock, και έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 20616,59 μονάδες.
Ο S & P 500 ενισχύθηκε κατά 0,6% στιε 2.346,09 μονάδες.
Ο S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,98% στις 510,38 μονάδες.
O Nasdaq αυξήθηκε 0,74% στις 5847,77 μονάδες
«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ράλι ανακούφισης», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της αγοράς κατά First Standard Financial.  
Ο αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε ότι η «εποχή της στρατηγικής υπομονής» με τη Βόρεια Κορέα είχε τελειώσει.
O Pence έκανε τα σχόλια στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας μετά την αποτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Η κυβέρνηση Trump συνεργάζεται με την Κίνα και τους συμμάχους της σε απόκριση του προγράμματος πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
«Το γεγονός ότι Pence ήταν σε θέση να πάει εκεί και να βγει σώος οδήγησε κάποιους ταύρους και πάλι στην αγορά,» δήλωσε ο Adam Sarhan,, Διευθύνων Σύμβουλος της 50 Park Investments. «Αυτός είναι ένας συνδυασμός ανακούφισης στις χρηματοπιστωτικές αγορές στο μέτωπο της γεωπολιτικής.»
Ο James Smigiel, διευθύνων σύμβουλος της SEI, εκτιμά ότι η άνοδος των μετοχών μπορεί να είναι ένα “υποπροϊόν” του χαμηλού όγκου συναλλαγών μετά τις διακοπές του Πάσχα.
«Δεν πήραμε τίποτα καλό σήμερα, ... αλλά η αγορά συνεχίζει να βρίσκει λόγους για να ενσχυθεί.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων βρέθηκε  το χαμηλότερο επίπεδο από  τις 17 Νοεμβρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης