Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κερδισμένος των γεωπολιτικών εντάσεων ο χρυσός – Στα 1.275,25 δολάρια η ουγγιά

tags :
Κερδισμένος των γεωπολιτικών εντάσεων ο χρυσός – Στα 1.275,25 δολάρια η ουγγιά
Ο Ρώσος Πρόεδρος  υποστήριξε πως η Μόσχα έχει πληροφορίες από «αξιόπιστες πηγές» ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας και μάλιστα κοντά στην περιοχή της Δαμασκού
Upd O χρυσός ενισχύθηκε πάνω από 1,5% σήμερα 11/4/2017, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στο καταφύγιο του πολύτιμου μετάλλου μετά την ανησυχία που δημιουργήσαν οι εντάσεις στη Βόρεια Κορέα, τη Μέση Ανατολή αλλά και οι επικείμενες γαλλικές εκλογές.
Στην Spot αγορά ο χρυσός αυξήθηκε 1,50% στα $ 1,273.06 η ουγγιά, ενώ  στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου κέρδισαν $ 20.30 στα $ 1,274.20.
Στις 21:55 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1275,25 δολάρια η ουγγιά.

Νωρίτερα το worldenergynews.gr κατέγραφε:

Σε μεγάλο κερδισμένο της γεωπολιτικής έντασης αναδυκνύεται ο χρυσός, ο οποίος βρίσκεται σε άνοδο σήμερα 11/4/2017 και «βλέπει» μετά από καιρό τα 1.300 δολάρια.
Πλέον, περί τις 16:50, το πολύτιμο μέταλλο, το «ασφαλές καταφύγιο» των επενδυτών, αυξάνει τη τιμή του κατά 1,18%, στα 1.268,65 δολάρια ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα ο Vladimir Putin, απαντώντας στα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Rex Tillerson, δήλωσε πως η Μόσχα θα αγνοήσει την κριτική της Δύσης για το ρωσικό ρόλο στον εμφύλιο πόλεμο της Συρία.
Μάλιστα, διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να ερευνήσουν τη χημική επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Ιντλίμπ και που αποδίδεται, από τις δυτικές χώρες, στο καθεστώς του Bashr al-Assad.
Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε πως η Μόσχα έχει πληροφορίες από «αξιόπιστες πηγές» ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για νέες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας και μάλιστα κοντά στην περιοχή της Δαμασκού, ενώ έκανε λόγο για νέες «προγραμματισμένες προβοκάτσιες» με χημικά όπλα στην αραβική χώρα με απώτερο στόχο να επιρριφθούν ευθύνες στη συριακή κυβέρνηση.
Επιπλέον, έκλεισε το θέμα της χημικής επίθεσης στην Ιντλίμπ, ως μία ψευδή καταγγελία.
Πριν από τα παραπάνω, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καλούσε τη Μόσχα να διαλέξει ανάμεσα στη Δύση και τον Σύρο Πρόεδρο Bashar al-Assad.
«Η Ρωσία πρέπει να διαλέξει τις Η.Π.Α. και τις ομοϊδεάτισσες χώρες ή τον Assad, το Ιράν και τη Χεζμπολάχ (σσ: τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου, σύμμαχος του Assad)», είπε χαρακτηριστικά ο Rex Tillerson, διαμηνύοντας μάλιστα πως η «βασιλεία της οικογένειας Assad πλησιάζει στο τέλος της».
«Δεν θα επιτρέψουμε στον Assad να διαπράξει νέα επίθεση με χημικά όπλα.
Ελπίζουμε για μία Συρία χωρίς αυτόν», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Βέβαια, υπάρχει κι ένα δεύτερο ανοικτό μέτωπο…
Όπως έγραψε σήμερα στο Twitter ο Donald Trump, το Πεκίνο θα κλείσει μία καλύτερη εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον, αν συνεισφέρει στην επίλυση του προβλήματος των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.
Μάλιστα διευκρίνισε, πως τη θέση αυτή μετέφερε στον Κινέζο ομόλογό του Xi Jiping κατά τη συνάντησή τους στη Φλόριντα τον Απρίλιο 2017:
«Εξήγησα στον πρόεδρο της Κινας ότι μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι' αυτούς αν επιλύσουν το Βορειοκορεατικό πρόβλημα!
Η Βόρεια Κορέα πάει γυρεύοντας.
Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, θα είναι θαυμάσια.
Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς!».

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης