Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οι ενεργειακές μετοχές στήριξαν την αγορά – Οριακή άνοδος για τους δείκτες

tags :
Wall Street: Οι ενεργειακές μετοχές στήριξαν την αγορά – Οριακή άνοδος για τους δείκτες
Ο S & P Energy Sector έκλεισε με άνοδο 0,77% στις 521,12 μονάδες
Οι μετοχές  στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν τελικά με οριακή άνοδο, με την ενέργεια να στηρίζει την αγορά, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων, ενώ οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους  στην έναρξη της περιόδου αποτελεσμάτων.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακά με άνοδο 0,01% στις 20658,02 μονάδες, με την Caterpillar να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη.
Ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς της Prudential Financial, δήλωσε ο όγκος των συναλλαγών μπορεί να είναι χαμηλός αυτή την εβδομάδα λόγω του Πάσχα.
«Οι χαμηλοί όγκοι τείνουν να παραποιούν τις κινήσεις της αγοράς» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «θα ήταν υγιές για την αγορά να κλέισει "επίπεδα" αυτή την εβδομάδα λόγω των γεγονότων στη Συρία.»
Ο S & P 500 ενισχύθηκε 0,07% στις 2357,16 μονάδες, με την ενέργεια να ενισχύεται περίπου 1%.
Οι μετοχές της  ενέργειας έλαβαν ώθηση από το πετρέλαιο, το οποίο αυξήθηκε 1,61% στα $ 53.08 ανά βαρέλι μετά  το κλείσιμο της παραγωγής στο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Λιβύης.
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν περισσότερο από 9%  από τον περασμένο μήνα.
Ο S & P Energy Sector έκλεισε με άνοδο 0,77% στις 521,12 μονάδες.
O Chris Bertelsen, CIO thw Aviance Capital Management, εκτιμά ότι το πετρέλαιο θα παραμείνει περίπου  στα $ 50 στο εγγύς μέλλον. «Οι Σαουδάραβες σκέφτονται τα δικά τους συμφέροντα, και με την δημόσια εγγραφή της Saudi Aramco να προωθείται , έχουν όφελος να βρίσκεται το  πετρέλαιο στα $ 50», είπε.
Ο Bertelsen πρόσθεσε  ότι «βλέπει» την τιμή του  πετρελαίου  να κιυμαίνεται κάτω από τα $ 50 μετά τη δημόσια εγγραφή.
Ο Nasdaq έκλεισε 0,05% υψηλότερα στις 5880,93 μονάδες.
«Μέχρι να ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια κίνηση» δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της αγοράς κατά την First Standard Financial.
«Φυσικά, υπάρχουν ακόμα πολλές γεωπολιτικές εντάσεις εκεί έξω» συμπλήρωσε ο Cardillo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης