Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στο καταφύγιο του χρυσού οι επενδυτές – Στα 1257 δολάρια η ουγγιά

tags :
Στο καταφύγιο του χρυσού οι επενδυτές – Στα 1257 δολάρια η ουγγιά
Περιορίσθηκαν τα κέρδη του χρυσού μετά το υψηλό 5 μηνών που κατέγραψε μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Ο χρυσός περιόρισε τα κέρδη από το υψηλό πέντε μηνών που βρέθηκε νωρίτερα σήμερα  Παρασκευή 7/4/2017  μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ  και των  χαμηλότερων προσδοκιών ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω αύξησης της παγκόσμιας έντασης για την ασφάλεια.
Οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν μικρότερο αριθμό εργαζομένων σε διάστημα 10 μηνών το Μάρτιο, ενισχύοντας το χρυσό που είναι πιο ελκυστικός για τους επενδυτές σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ενισχύθηκε  0,40% στα $ 1,256.46 ανά ουγγιά, αφού προηγουμένως βρέθηκα στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Νοεμβρίου στα $ 1,270.46 παραμένοντας  για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα σε τροχιά κερδών.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου ενισχύθηκαν στα $ 1,273.30 νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Νοεμβρίου . Ωστόσο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έχασαν τα περισσότερα από τα κέρδη τους, και περιορίσθηκαν στα $ 1,258.10.
Στις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1257 δολάρια η ουγγιά με άνοδο 0,30%
Ο χρυσός ενισχύθηκε καθώς οι επενδυτές αναζητούν την ασφάλεια μετά την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους σε συριακή αεροπορική βάση, κλιμακώνοντας την ένταση με τη Ρωσία και το Ιράν.
Η Ρωσία, πιστός σύμμαχος της Συρίας, ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Μόσχας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
«Υπάρχει κίνδυνος ότι ο αγώνας κατά της Συρίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντιπαράθεση στην οποία θα μπορούσε να εμπλακούν το Ιράν η Ρωσία, και η ΗΠΑ, και να προκαλέσει πιο σοβαρές επιπτώσεις συνολικά», δήλωσε ο Willem Middelkoop  ιδρυτής  της Commodity Discovery Fund.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης