Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Σε άνοδο λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών – Πάνω από 52 δολ. το αργό

Πετρέλαιο: Σε άνοδο λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών – Πάνω από 52 δολ. το αργό
Baker Hughes: Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10 και ανήλθαν στις 672
Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται κοντά σε υψηλό ενός μήνα σήμερα Παρασκευή 7/4/2017 μετά την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους σε αεροπορική βάση της Συρία η οποία προκάλεσε κλυδωνισμούς στις παγκόσμιες αγορές και  έντονη ανησυχία στους επενδυτές ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε μια περιοχή πλούσια σε πετρέλαιο.
Η επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία ενίσχυσε την γεωπολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή.
Το πετρέλαιο, ο χρυσός, το συνάλλαγμα και τα ομόλογα αρχικά αντέδρασαν έντονα, αλλά αργότερα αντιστράφηκε η κίνησή τους μετά την  ανακοίνωση  των στοιχείων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Στις ΗΠΑ οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν για την εβδομάδα που έληξε στις 7 Απρίλη σε 10, και ανήλθαν 672 εξέδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η  Baker Hughes.
Το futures του Brent ήταν μέχρι 42 σεντς υψηλότερα στα $ 55.31 το βαρέλι ενώ ενδοσυνεδριακά λίγο μετά την ανακοίνωση της εκτόξευσης των πυραύλων έφθασε στα $ 56.08, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Μαρτίου.
Στις ΗΠΑ το West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκε έως και 56 σεντς στα 52,26 $ το βαρέλι, έχοντας φτάσει ενδοσυνεδριακά στο υψηλό των $ 52,94.
Στις 21:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν  στα 52,13 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,83% και το brent ενισχυόταν κατά 0,55% στα 55,19 δολάρια το βαρέλι.
Οι αγορές πετρελαίου επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά μετά την αποτυχία των προηγούμενων εβδομάδων.
Παρά το γεγονός ότι η Συρία έχει περιορισμένη παραγωγή πετρελαίου, η  θέση και ο συμμαχίες με μεγάλες παραγωγούς πετρελαίου στην περιοχή επηρεάζουν την πορεία των αγορών και κάθε κλιμάκωση της σύγκρουσης έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τους φόβους.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης