Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακή άνοδος στη Wall Street - Στη σκιά της συνάντησης Trump και Xi κινήθηκε η αγορά

tags :
Οριακή άνοδος στη Wall Street - Στη σκιά της συνάντησης Trump και Xi κινήθηκε η αγορά
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 519,14 μονάδες με κέρδη 0,8%
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν με άνοδο αν και απώλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους την Πέμπτη 6/4/2017 όταν ο Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δράσουν μόνες τους για τη Βόρεια Κορέα, εάν η Κίνα δεν συμμετέχει.
Παράλληλα διαφάνηκε η πρόθεση του Trump και του υπουργού Εξωτερικών Rex Tillerson για απομάκρυνση του Bashar Assad από την εξουσία στη Συρία, καθώς ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την κυβέρνηση της Συρίας για την επίθεση με χημικά όπλα.
«Η αγορά η ευαίσθητη», δήλωσε ο Daniel Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. «Είχε προσπαθήσει να διατηρήσει αυτά τα κέρδη όλη την ημέρα, αλλά σκέφτεται ότι πολλά θα μπορούσαν να συμβούν στις επόμενες 24 ώρες».
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  ενισχύθηκε περίπου 15 μονάδες, με την Caterpillar να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη και έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 20662,95 μονάδες.
Ο S & P 500 σημείωσε άνοδο 0,19% στις 2357,49 μονάδες, με την ενέργεια να πρωταγωνιστεί.
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 519,14 μονάδες με κέρδη 0,8%
Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά  0,25% στις 5878,95 μονάδες.
Οι τρεις βασικοί δείκτες διαπραγματεύονταν περίπου 0,3% υψηλότερα πριν από τις ανακοινώσεις Trump, οι οποίες έγιναν λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping.
«Υπάρχει πολύ θόρυβος στην αγορά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Arian Vojdani της MV Financial. «Οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν ποιο δρόμο να ακολουθήσουν.»
«Έχουμε δει μια γενική αδιαφορία στην αγορά πρόσφατα,» είπε. «Αλλά σε κάποιο σημείο η αγορά θα πρέπει να προβεί σε απολογισμό του εαυτού της.»
Η διήμερη συνάντησηTrump και Xi Jinping πραγματοποιείται σήμερα και οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και της Βόρειας Κορέας.
«Ο Trump στο παρελθόν, επανειλημμένα, είχε κατηγορήσει την Κίνα ότι  διατηρεί το νόμισμά της σε τεχνητά χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και κλέβει αμερικανικές θέσεις εργασίας. Το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι κάτι που παραμένει άγνωστο,» δήλωσε ο Lukman Otunuga, αναλυτής της FXTM.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης