Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική πορεία παραμένει στο πετρέλαιο - Κέρδη 1% για το αργό

Σε ανοδική πορεία παραμένει στο πετρέλαιο - Κέρδη 1% για το αργό
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι επενδυτές
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% σήμερα Πέμπτη 6/4/2017, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κερδών πλησιάζοντας σε υψηλό ενός μήνα, αλλά οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με  το ρεκόρ στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Το futures του brent κέρδισε 58 σεντς, ή 1,07 % στα 54.94 $ το βαρέλι.
Στις ΗΠΑ  το West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε 1,17%, ή 61 σεντς το βαρέλι στα $ 51.76.  και άγγιξε το υψηλό ημέρας των 51,82 $ το βαρέλι.
Στις 22:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 51,67 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,02% και το brent στα 54,83 δολάρια με κέρδη 0,88%
Τα κέρδη του αργού βρίσκονται σε καλό δρόμο για να σημειώσουν το καλύτερο κλείσιμο από τις 8 Μαρτίου όταν οι επενδυτές «διεσώθησαν» από τις bullish θέσεις λόγω των ανησυχιών για την προσφορά.
Οι τιμές του αργού έχουν ανακάμψει μετά από μια απότομη πτώση τον Μάρτιο και οι εργασίες στα διυλιστήρια αυξάνονται, καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης στις ΗΠΑ και τα αποθέματα βενζίνης μειώνονται.
Ωστόσο, τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ εξακολουθούν να παρουσιάζουν τα αποθέματα του αργού σε επίπεδα ρεκόρ, ωθώντας ορισμένους αναλυτές να ανησυχούν για κερδοσκοπικό άλμα στην αγορά,.
Την Τετάρτη, η Energy Information Administration (EIA) ανακοίνωσε αύξηση 1,57 εκατ. βαρελιών  στα αποθέματα του αργού, με αποτέλεσμα το σύνολο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ να ανέλθει στα επίπεδα ρεκόρ των 535,5 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 52.000 βαρέλια ημερησίως (BPD) φθάνοντας στα 9,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης