Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη του πετρελαίου

Η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ περιόρισε τα κέρδη του πετρελαίου
«Υποστήριξη» στις τιμές προσέφερε η μείωση της παραγωγής στο πεδίο Buzzard στη Βόρεια Θάλασσα κατά 180.000 βαρέλια ανά ημέρα
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν από τα υψηλά ενός μηνός, σήμερα  Τετάρτη 5/4/2017, μετά την αύξηση έκπληξη στα αμερικανικά αποθέματα αργού που αντιστάθμισαν την διακοπή  παραγωγής στη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βόρεια Θάλασσα.
Οι τιμές «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος  μετά την ανακοίνωση για  εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια σύμφωνα με τα στοιχεία της  Energy Information Administration.
Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της τάξης των 435.000 βαρελιών.
«Το αργό τράβηξε την αγορά με λάθος τρόπο. Οι εξαγωγές μειώθηκαν σε 575.000 βαρέλια την ημέρα, σε σχέση με πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα,» δήλωσε ο David Thompson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Powerhouse, στην Ουάσιγκτον.
Το Brent αυξήθηκε 19 σεντς, φθάνοντας στα 54,36 $ το βαρέλι στις 10:52 π.μ. ET (1452 GMT), έχοντας νωρίτερα ανέλθει σε $ 55.09, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαρτίου.
Στις ΗΠΑ το αργό ενισχύθηκε 16 σεντς στα $ 51.19.
 Στις 19:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 51,26 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,47% και το brent στα 54,47 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,55%.
Οι τιμές της βενζίνης βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος και τα πετρέλαιο θέρμανσης μελλοντικής εκπλήρωσης περιόρισε τα κέρδη καθώς η ΕΙΑ ανακοίνωσε λιγότερο από το αναμενόμενο μειώσεις στα αποθέματα πετρελαίου εσωτερικής καύσης.
Οι τιμές του πετρελαίου είχαν αυξηθεί νωρίς μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute  αργά την Τρίτη ότι τα αποθέματα μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα.
«Υποστήριξη» στις τιμές προσέφερε η μείωση της παραγωγής στο πεδίο Buzzard στη Βόρεια Θάλασσα κατά 180.000 βαρέλια ανά ημέρα
Η μείωση της παραγωγής από 1ης Ιανουαρίου υπό την ηγεσία του ΟΠΕΚ έχει βοηθήσει  το Brent  να ανακτήσει  έδαφος μετά από τα  12-ετή χαμηλά κοντά στο 27 $ το περασμένο έτος, αν και η αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ και τα  πεισματικά υψηλά αποθέματα έχουν περιορίσει το ράλι.
Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις επίσημες τιμές πώλησης Μαΐου (ΣΑΛ) του αργό πετρέλαιο για τους πελάτες στη Ασία , σύμφωνα με τις προσδοκίες, αλλά αύξησε την τιμή για τις πωλήσεις πετρελαίου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ:
-Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 435.000 βαρέλια.
-Τα αποθέματα στο Cushing, Oklahoma, κόμβο παράδοσης αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια,
-Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 618.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,4 εκατομμύρια βαρέλια.
-Τα αποθέματα παραγώγων τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 536.000 βαρέλια, έναντι προσδοκιών για   1,0 εκατομμύρια βαρέλια.
- Οι εισαγωγές αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 61.000 βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης