Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή ενίσχυση εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές Trump

tags :
Wall Street: Οριακή ενίσχυση εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές Trump
Ο  S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,71% στα 516,78 μονάδες.
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  διαπραγματεύθηκαν σε περιορισμένο εύρος την Τρίτη 4/4/2013  εν αναμονή της συνάντησης συνάντηση του Προέδρου Trump με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 26 μονάδες με την Caterpillar να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη και τελικά έκλεισε στις 20676,44 μονάδες με άνοδο 0,13%.
Ο  S & P 500 διαπραγματεύθηκε γύρω από το νεκρό σημείο, και έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 2360,16 μονάδες.
Ο  S & P Energy Sector  ενισχύθηκε 0,71% στα 516,78 μονάδες.
Ο  Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στις 5898,61 μονάδες .
Ο Xi και Trump θα συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Mar-a-Lago.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Trump, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι η συνάντηση δεν θα είναι εύκολη, επειδή «δεν μπορούμε να έχουμε τεράστια εμπορικά ελλείμματα ... και απώλειες θέσεων εργασίας.»
«Ενώ η αισιοδοξία για  τις προτεινόμενες δημοσιονομικές πολιτικές του  Trump έχουν τροφοδοτήσει ράλι στο χρηματιστήριο οι αυξανόμενοι φόβοι  προστατευτισμού και οι ανησυχίες σχετικά με την ατζέντα της ανάπτυξης υπολείπονται των προσδοκιών και  θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόσμενες ρευστοποιήσεις,» δήλωσε ο Lukman Otunuga, της FXTM.
Το εμπόριο – ειδικά το δίκαιο εμπόριο - ήταν ένας από τους πυλώνες της εκστρατείας του Trump, καθώς υποσχέθηκε ότι οι  ΗΠΑ θα επαναδιαπραγματευθούν εμπορικές συμφωνίες που θεωρούνται ότι είναι άδικες.
Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής με το Μεξικό και τον Καναδά.
«Υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν αυτό το τρίμηνο και η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει όλα τα καλά νέα» δήλωσε ο Peter Cardillo της First Standard Financial.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης