Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό μήνα το πετρέλαιο – Κοντά στα 51 δολάρια κινείται το αργό

Σε υψηλό μήνα το πετρέλαιο – Κοντά στα 51 δολάρια κινείται το αργό
Οι τιμές είχαν βρεθεί σε χαμηλά  τεσσάρων μηνών στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αλλά έχει ανακτηθεί το 8% λόγω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ  θα  επεκτείνει τη μείωση της  παραγωγής στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο χρόνο.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν την Τρίτη 4/4/2017 και βρέθηκαν σε υψηλό  μήνα καθώς οι προσδοκίες  για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν την άνοδο της παραγωγής  της Λιβύης.
Τα συμβόλαια του Brent αυξήθηκαν 90 σεντς, ή 1,7%, στα 54.02 $ το βαρέλι από 1:47 μ.μ. (1747 GMT). Αυτό ώθησε το σημείο αναφοράς πάνω από τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών, σε υπερτιμημένο έδαφος για πρώτη φορά από τα τέλη Δεκεμβρίου.
Στις ΗΠΑ  τα συμβόλαια του αργού ήταν μέχρι 73 σεντς, ή 1,5% στα 50,97 $ το βαρέλι.
Στις 21:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν στα  54,12 δολάρια με άνοδο 1,79% και το αργό στα 51 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,51%.
Και οι δύο συμβάσεις βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Μαρτίου. Οι τιμές είχαν βρεθεί σε χαμηλά  τεσσάρων μηνών στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αλλά έχει ανακτηθεί το 8% λόγω των προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί θα μειώσουν την παραγωγή στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε τον περασμένο χρόνο.
Η ζήτηση αυξάνεται πριν από το καλοκαίρι σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, όπου αναλυτές προβλέπουν τα στοιχεία της βιομηχανίας αυτή την εβδομάδα θα δείξουν πτώση στα αποθέματα πετρελαίου.
Στις ΗΠΑ τα αποθέματα  αργού πετρελαίου και προϊόντων μειώθηκαν -σύμφωνα με τις ενδείξεις- την περασμένη εβδομάδα μετά την άνοδο για δύο συνεχόμενων εβδομάδων σύμφωνα με έρευνα του Reuters .
Το American Petroleum Institute θα ανακοινώσει στοιχεία για τα αποθέματα στις 16:30 EDT την Τρίτη, ενώ το Τμήμα ΗΠΑ της Διοίκησης Πληροφοριών Ενέργειας Ενέργειας θα ανακοινώσει επίσημα στοιχεία αποθεμάτων την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης