Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική τροχιά κινείται ο χρυσός – Στα 1254 δολάρια η ουγγιά

tags :
Σε ανοδική τροχιά κινείται ο χρυσός – Στα 1254 δολάρια η ουγγιά
Στην Spot αγορά η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά κατά 0,34% σε $ 1,252.91 ανά ουγγιά, ενώ στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκαν $ 2,80 στα $ 1.254
Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, παρά τη σταθεροποίηση του  δολαρίου, αλλά οι συναλλαγές κινήθηκαν σε περιορισμένο εύρος, καθώς η αγορά αναζητεί κατεύθυνση από τα βασικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
Στην Spot αγορά η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά κατά 0,34% σε $ 1,252.91 ανά ουγγιά, ενώ στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκαν $ 2,80 στα $ 1.254.
Στις 22:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρισκόταν στα 1254,40 δολάρια με άνοδο 0,26%
«Ο χρυσός έχει περιορισθεί μεταξύ $ 1,238- $ 1.260, με κίνδυνο να διολισθήσει σε επικείμενη αύξηση επιτοκίων ενώ η την αποτυχία του να σπάσει υψηλότερα όρια τον καθιστά ευάλωτο στη  λήψη κερδών σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ole Hansen, ο επικεφαλής της στρατηγικής της Saxo Bank.
Ο Hansen δήλωσε ότι η προσοχή τώρα στράφηκε προς στα στοιχεία για τις μισθοδοσίες στις  ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή και θα μπορούσαν να παράσχουν περισσότερες ενδείξεις για την κατεύθυνση των επιτοκίων.
Στήριξη στον χρυσό προσέφεραν  οι γεωπολιτικές εντάσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Πρόεδρου Donald Trump  την Κυριακή σχετικά με το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του εμπορίου ως μοχλού πίεσης  για την εξασφάλιση της κινεζικής συνεργασίας κατά της Βόρειας Κορέας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης