Χρηματιστήριο & Αγορές

Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου λόγω ανάκαμψης της παραγωγής στη Λιβύη

Υπό πίεση οι τιμές του πετρελαίου λόγω ανάκαμψης της παραγωγής στη Λιβύη
Περί τις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,38 δολάρια σημειώνοντας υποχώρηση 0,51% και το brent βρισκόταν στα 53,22 με πτώση 0,58%
Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν υπό πίεση, σήμερα  Δευτέρα 3/3/2017, καθώς η ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης το Σαββατοκύριακο σταθμίσθηκε από τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία της Ασίας που επιβεβαίωσε την ισχυρή ζήτηση στην περιοχή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησε κατά 26 σεντς, φθάνοντας στα 53,27 $ το βαρέλι.
Στις ΗΠΑ το futures του West Texas Intermediate αργού μειώθηκαν κατά 25 σεντς στα 50,35 $ το βαρέλι.
Στις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 50,38 δολάρια σημειώνοντας υποχώρηση 0,51% και το brent βρισκόταν στα 53,22 με πτώση 0,58%.
Στη Λιβύη το μεγαλύτερο πεδίο πετρελαίου της χώρας Sharara ξανάρχισε την παραγωγή, την Κυριακή μετά από μια εβδομάδα διακοπής.
Η κρατική εταιρεία NOC προχώρησε τη Δευτέρα σε άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω ανωτέρας βίας στις φορτώσεις αργού του Sharara ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Το πεδίο παρήγαγε περίπου 120.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD), τη Δευτέρα και περίπου 220.000 βαρέλια την ημέρα πριν από την 27η του Μαρτίου ημέρα κατά την οποία διεκόπη η παραγωγή.
«Η κύρια εξέλιξη το Σαββατοκύριακο είναι η επανεκκίνηση της Sharara,»  δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Petromatrix, Olivier Jakob.
Η αβεβαιότητα για το πώς θα κινηθούν οι  Λιβυκές εξαγωγές τους επόμενους μήνες προστεθεί βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε.
Πίεση στις τιμές πρόσθεσε και η ανακοίνωση της εταιρείας, ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes ότι η καταμέτρηση στις εξέδρες των ΗΠΑ έδειξε αύξηση κατά 10 στις 662 την περασμένη εβδομάδα.
Η αύξηση των προμηθειών μετριάζεται από τα στοιχεία της Ασίας καθώς η δυναμική οικονομία της περιοχής θα εξασφαλίσει  τη σταθερή ζήτηση για ενέργεια.
Ο Δείκτης Προμηθειών (PMI) της Κίνα έδειξε ότι τα εργοστάσιά της επεκτάθηκαν για ένατο συνεχόμενο μήνα το Μάρτιο, αν και ο ρυθμός διολίσθησε καθώς οι νέες παραγγελίες εξαγωγών επιβραδύνθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης