Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά από 3 μέρες ανόδου - Στα 52,80 δολ. το βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά από 3 μέρες ανόδου - Στα 52,80 δολ. το βαρέλι το Brent
Το αργό υποχωρεί κατά -0,54% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,08 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται σήμερα Παρασκευή (31/3) το πετρέλαιο, μετά από τρεις συναπτές μέρες ανόδου, με τον μαύρο χρυσό να παραμένει ωστόσο πάνω από το όριο των 50 δολαρίων ανά βαρέλι.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:13 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,80 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,54% στα 50,08 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τις τελευταίες τρεις συνεδρίες οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν έως και +5%, αφού πρώτα την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.
Μέχρι στιγμής, ο Οργανισμός έχει υλοποιήσει κατά 94% τη συμφωνία των περικοπών, ενώ πλέον αυξάνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο επέκτασης αυτής για έξι ακόμα μήνες, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2017.
Παράλληλα, η μικρότερη του αναμενομένου αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα πρόσφερε στήριξη στο πετρέλαιο, το οποίο έχει διατηρηθεί πάνω από το φράγμα των 50 δολαρίων ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης