Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για τις ενεργειακές στην Wall λόγω πετρελαίου - Ρεκόρ ο Nasdaq

tags :
Κέρδη για τις ενεργειακές στην Wall λόγω πετρελαίου - Ρεκόρ ο Nasdaq
 Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,47% στις 515,92 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα σήμερα Πέμπτη 30/3/2017, καθώς οι επενδυτές κινήθηκαν στο ρυθμό των  οικονομικών στοιχείων και των τιμών του πετρελαίου που έδωσαν ώθηση στις ενεργειακές μετοχές.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε περίπου κατά 65 μονάδες, με την Goldman Sachs και την UnitedHealth να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη και έκλεισε με άνοδο 0,31% στις 20723,65 μονάδες.
«Είμαστε στις δύο τελευταίες ημέρες του τριμήνου και το μεγαλύτερο μέρος του παζλ έχει πιθανότατα ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial. «Νομίζω ότι η αγορά θα παραμείνει  σε αυτό πλαίσιο μέχρι την έναρξη του νέου τριμήνου.»
Ο Nasdaq βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό  σημειώνοντας άνοδο 0,28% στις 5914,34 μονάδες.
Ο S & P 500 ενισχύθηκε  περίπου 0,3%με τον τραπεζικό τομέας να αυξάνεται περισσότερο από 1% και να οδηγεί την άνοδο και έκλεισε στις 2368,06 μονάδες.
 Οι μετοχές της  ενέργειας κατέγραψαν επίσης τις καλύτερες επιδόσεις, με τον τομέα να σημειώνει άνοδο 0,4%, με την στήριξη των τιμών του πετρελαίου. Το αργό αυξήθηκε 1,% στα  $ 50.35 το βαρέλι.
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,47% στις 515,92 μονάδες.
«Παρά το γεγονός ότι τα bullish δεδομένα των αποθεμάτων αργού και οι διαταραχές στον εφοδιασμό από την Λιβύη έχουν δώσει  στις αγορές πετρελαίου μια ευπρόσδεκτη ώθηση, τα κέρδη είναι περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητα των περικοπών του ΟΠΕΚ,» δήλωσε ο Lukman Otunuga, αναλυτής της FXTM.
«Είναι σαφές ότι τα οικονομικά δεδομένα ήταν εποικοδομητικά για την αγορά», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της  Wunderlich Securities.
Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, περισσότερο από ό, τι αναμενόταν.
Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, οι οποίες μειώθηκαν κατά 3.000 στις 258.000.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης