Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Στη σκιά του Brexit η αγορά – Άνοδος σε Nasdaq και S & P με οδηγό την ενέργεια

tags :
Wall Street: Στη σκιά του Brexit η αγορά – Άνοδος σε Nasdaq και S & P με οδηγό την ενέργεια
Ο  S&P Energy Sector ενισχύθηκε 1,22% στις 513,51 μονάδες
Στη σκιά του Brexit κινήθηκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν επί το πλείστον υψηλότερα σήμερα Τετάρτη 29/3/2017, με την ενέργεια να πρωταγωνιστεί, ενώ οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στα οικονομικά δεδομένα και την έναρξη του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,20% στις 20659,32 μονάδες, με την UnitedHealth να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Ο S&P 500 έκλεισε 0,11% υψηλότερα στις 2361,13 μονάδες, με την ενέργεια να αυξάνεται πάνω από 1%.
Ο τομέας ενισχύθηκε μετά την εβδομαδιαία στοιχεία απογραφής από την ΕΙΑ που έδειξαν μικρότερη από την αναμενόμενη συσσώρευση αργού γεγονός που οδήγησε σε άνοδο την τιμή κατά  2,4% στα $ 49,51 ανά βαρέλι.
Ο S&P Energy Sector ενισχύθηκε 1,22% στις 513,51 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,38% στις 5897,55 μονάδες.
«Η αγορά διαπραγματεύεται σε κατάσταση αναμονής και μένει να δούμε αν η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προχωρήσει με τη φορολογική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Ernie Cecilia, CIO στο Bryn Mawr Trust.
Οι μετοχές σημείωσαν ράλι την Τρίτη, ως συνέπεια των ισχυρών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ οι ανησυχίες για την ικανότητα της κυβέρνησης Trump να προωθήσει βασικές μεταρρυθμίσεις περιορίσθηκαν.
«Αυτό που είναι απογοητευτικό, είναι ότι δεν γνωρίζουμε αν χθες ήταν μια ένδειξη ότι τα πράγματα είναι και πάλι στο σωστό δρόμο,» δήλωσε ο Tom Siomades, επικεφαλής του Hartford Funds Investment Consulting Group. «Φαίνεται να υπάρχει μια έλλειψη προόδου στην ατζέντα του Trump».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης