Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για το χρυσό εν αναμονή της ψηφοφορίας για την περίθλαψη στις ΗΠΑ

Κέρδη για το χρυσό εν αναμονή της ψηφοφορίας για την περίθλαψη στις ΗΠΑ
Το δολάριο βρέθηκε κοντά σε χαμηλά επίπεδα 7 εβδομάδων
Στον «δρόμο» για μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο βρίσκεται ο χρυσός σήμερα Παρασκευή 14/3/2017, καθώς παραμένει η ανησυχία σχετικά με την ικανότητα των ΗΠΑ Προέδρου Donald Trump να προωθήσει νομοθετικές αλλαγές μέσω του Κογκρέσου.
Παράλληλα το δολάριο βρέθηκε κοντά σε χαμηλά επίπεδα 7 εβδομάδων, κάνοντας τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,29% στα $ 1,248.36 η ουγγιά. Την Πέμπτη, άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου στα $ 1,253.12.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκαν κατά $ 1,30 στα $ 1,248.50.
Στις 22:00 ώρα Ελλάδα ο χρυσός βρισκόταν στα 1249,90 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,11%.
Ο χρυσός, που θεωρείται καταφύγιο, έχει ωφεληθεί από την πτώση του δολαρίου, των αποδόσεων των ομολόγων και των μετοχών, καθώς η δυσκολία Trump «να περάσει» τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι μπορεί να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του  για τις φορολογικές περικοπές και τις επενδύσεις.
Ο Trump έχει δημιουργήσει μια αναμέτρηση με τους νομοθέτες ζητώντας υποστήριξη για το νομοσχέδιο της υγειονομικής περίθαλψης σε μια do-or-die ψηφοφορία την Παρασκευή.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για το χρυσό, αλλά για όλα τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», δήλωσε ο Robin Bhar της Societe Generale.
«Θα πρέπει να δούμε κάποιες ασφαλές ροές  στο καταφύγιο του χρυσό, αν δεν μπορέσει να περάσει τις ρυθμίσεις, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι όλα τα άλλα προγράμματα του έχουν μια μικρή πιθανότητα επιτυχίας» επεσήμανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης