Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street - Βουτιά 240 μονάδων στο Dow στις 20.668 μονάδες

tags :
Μεγάλες απώλειες στη Wall Street - Βουτιά 240 μονάδων στο Dow στις 20.668 μονάδες
O S&P Energy Sector υποχώρησε 0,7% στις 507,58 μονάδες
Την χειρότερη μέρα της χρονιάς έζησε σήμερα Τρίτη 21/3/2017 το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τις τράπεζες να δέχονται έντονες πιέσεις και τους επενδυτές να ανησυχούν για την μεταρρύθμιση στην υγεία που επιχειρεί ο Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε περίπου 240 μονάδες, με την Goldman Sachs να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες και τον δείκτη να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 20668,01 μονάδες με απώλειες 1,14%.
Ο S & P 500 υποχώρησε 1,2 τοις εκατό, με τον χρηματοοικονομικό τομέα  να υποχωρεί πάνω από 2,5% .Ο δείκτης βρέθηκε στις 2344,02 μονάδες με πτώσξ 1,24%.
O S&P Energy Sector υποχώρησε 0,7% στις 507,58 μονάδες.
Ο δείκτης VIX γνωστός και ως δείκτης φόβου της αγοράς ενισχύθηκε κατά 9,96% στις 12,47 μονάδες.
Οι αποδόσεις των ομολόγων στις ΗΠΑ  διαπραγματεύθηκαν μεικτά, με το με το 10ετές ομόλογο να βρίσκεται στο 2,42% και το διετές να διαμορφώνεται γύρω στο 1,26%.
Οι χαμηλές αποδόσεις οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα τα επιτόκια των δανείων γεγονός που έχει επιπτώσεις  στα οικονομικά των τραπεζών.
«Δεν με ανησυχούν τα χρηματοοικονομικά σήμερα », δήλωσε ο Mark Spellman, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Alpine Funds, σημειώνοντας ότι το σκηνικό παραμένει bullish για τον τομέα.
Η SPDR S&P Bank ETF (KBE) και το Regional Banking ETF (KRE) μειώθηκαν περισσότερο από 4,5%.
Ο Nasdaq έφθασε σε υψηλό όλων των εποχών πριν από το κλείσιμο 1,8% χαμηλότερα στις 5793,83 μονάδες με πτώση 1,83%.
Η μετοχή της Apple βρέθηκε σε υψηλό όλων των εποχών, μετά  την ανακοίνωση για  νέα έκδοση των 9,7 ιντσών iPad και ειδικές εκδόσεις για το iPhone 7 και iPhone 7 Plus.
«Οι επενδυτές άρχισαν να υποβαθμίζουν τις προοπτικές άμεσης εφαρμογής των πολιτικών Trump εξαιτίας των ανησυχιών για εμπλοκή κατά τη νομοθετική διαδικασία», σχολίασε αναλυτής της BMO Private Bank.
«Οι επενδυτές δεν ρίχνουν λευκή πετσέτα αλλά επαναπροσδιορίζουν τις προσδοκίες τους», συμπλήρωσε.
Για τη σημερινή πτώση στη Wall Street, o αξιωματούχος της Fed, Neel Kashkari υποστήριξε ότι η «βουτιά» στο αμερικανικό χρηματιστήριο δεν θα πυροδοτήσει μια ευρύτερη οικονομική κρίση.
O Neel Kashkari είχε ψηφίσει κατά της αύξησης των επιτοκίων στην τελευταία συνεδρίαση της Fed.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης