Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Έξυπνη η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, αλλά έχει συνέπειες

tags :
Goldman Sachs: Έξυπνη η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, αλλά έχει συνέπειες
Η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ίσως επιφέρει πλήγμα στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ
Η κίνηση του ΟΠΕΚ να περιορίσει την πετρελαϊκή παραγωγή ήταν μία έξυπνη απόφαση, που ωστόσο είχε ορισμένες απρόβλεπτες συνέπειες, τονίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.
Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, ορισμένα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν με ορισμένα μη μέλη να μειώσουν την πετρελαϊκή παραγωγή τους, με σκοπό να στηρίξουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ήταν - σύμφωνα με το Business Insider - η πιο σημαντική συμφωνία, μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου το 2014, καθώς ο ΟΠΕΚ «πολεμούσε» με τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου για το μοίρασμα της αγοράς.
Ωστόσο, ενώ πέτυχε τον βασικό σκοπό της, εντούτοις μπορεί να έχει μια ιδιαιτέρως ανησυχητική εξέλιξη: η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ ενδέχεται να αγγίξει επίπεδα ρεκόρ το 2018.
Με απλά λόγια, η συμφωνία του ΟΠΕΚ πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.
Την ίδια ώρα, όμως, οι επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν ενεργειακά ομόλογα υψηλών επιτοκίων για να στηρίξουν τους Αμερικανούς παραγωγούς.
Και έτσι, αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, η μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ίσως επιφέρει πλήγμα στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ.






Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης