Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Στα επίπεδα των 48 δολ. σταθεροποιείται το αργό – Πάνω από τα 51 δολ. κινείται το brent

Πετρέλαιο: Στα επίπεδα των 48 δολ. σταθεροποιείται το αργό – Πάνω από τα  51 δολ. κινείται το brent
Τα τελευταία στοιχεία από τις γεωτρήσεις στις ΗΠΑ προβλέπουν μεγαλύτερη παραγωγή, καθώς 14 εξέδρες άντλησης πετρελαίου προστέθηκαν κατά την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου 2017
Οι τιμές του πετρελαίου διολίσθησαν τη Δευτέρα 20/3/2017, παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ σχεδιάζει επέκταση της συμφωνίας των έξι μηνών για την μείωση της παραγωγής.
Παράλληλα οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ και τα υψηλά αποθέματα.
Οι τιμές στα futures του Brent   βρέθηκαν αρχικά  σε θετικό έδαφος, αλλά υποχώρησαν μετά την είδηση ότι Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών εξετάζει την επέκταση της  μείωσης της παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Το αργό προσπάθησε να ανακάμψει μετά από την υποχώρηση κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, αλλά σύντομα οι προσπάθειες περιορίσθηκαν.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές είναι πιθανό να μειώσουν τις  bullish θέσεις, λόγω της αισιοδοξίας, μεταξύ των παραγωγών στις ΗΠΑ, για τόνωση της δραστηριότητας γεωτρήσεων, η οποία εν μέρει θα αντισταθμίσει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για τη μείωση της προσφοράς.
"Νομίζω ότι το πετρέλαιο αντιδρά ακόμα για την σταθερή αύξηση του αριθμού των εξεδρών στις  ΗΠΑ» δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης στο Again Capital στη Νέα Υόρκη.
Τα τελευταία στοιχεία από τις γεωτρήσεις στις ΗΠΑ προβλέπουν μεγαλύτερη παραγωγή, καθώς 14 εξέδρες άντλησης πετρελαίου προστέθηκαν κατά την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαρτίου ανεβάζοντας τον αριθμό στις 631 από το Σεπτέμβριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Inc.
Το Brent βρισκόταν στα 51,63 $ το βαρέλι, 13 σεντς χαμηλότερα, στις 14:30 ET (1930 GMT).
Στις ΗΠΑ τα futures του West Texas Intermediate (WTI) περιόρισαν τις απώλειες, στα 56 σεντς, φθάνοντας στα 48,22 $ το βαρέλι.
Στις 22:20 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 1,19% στα 48,20 δολάρια το βαρέλι .
Το brent είχε απώλειες 0,19% στα 51,66 δολάρια το βαρέλι.
Μεγάλη άνοδο σημείωσε και η τιμή του φυσικού αερίου όπου την ίδια ώρα τα συμβόλαια Απριλίου διαπραγματεύονταν στα 3,076 δολάρια με κέρδη 4,34%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης