Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποιητικές τάσεις στην τιμή του πετρελαίου – Στα επίπεδα των 48 δολ. το αργό

Σταθεροποιητικές τάσεις στην τιμή του πετρελαίου – Στα επίπεδα των 48 δολ. το αργό
Περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας οι τιμές κινούνταν οριακά μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου με το brent να βρίσκεται στα 51,72 δολάρια το βαρέλι  και το αργό στα 48,70 δολάρια
Σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραψαν σήμερα 17/3/2017 οι τιμές του πετρελαίου, κλείνοντας την εβδομάδα με μέτρια κέρδη, μετά την υποχώρηση κατά 10%  που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα  λόγω των ανησυχιών ότι τελικά ο ΟΠΕΚ δεν θα καταφέρει να μειώσει την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Το  αργό διαπραγματεύθηκε σε περιορισμένο εύρος  με το Brent και το  West Texas Intermediate να κινούνται σε ένα φάσμα $ 2.50, καθώς οι επενδυτές «ζύγισαν» την επίδραση της πρώτης περικοπής στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ τα τελευταία οκτώ χρόνια έναντι της ανόδου της παραγωγής σχιστόλιθου πετρελαίου και των υψηλών αποθεμάτων των ΗΠΑ .
Ωστόσο, το πετρέλαιο δεν κατάφερε να επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος του 2017, πριν από την υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας.
Αντί για το ριμπάουντ στα 53 $ το βαρέλι, το αργό έχει παραμείνει γύρω από $ 49.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ανάκτηση των παλαιών επίπεδα μπορεί να είναι δύσκολο να  γίνει  χωρίς σημαντικό περιορισμό των αποθεμάτων.
Η δυναμική που έχει αναπτύξει η άνοδος της παραγωγής των ΗΠΑ συνεχίζει ακάθεκτη και σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes η εβδομαδιαία καταμέτρηση στις εξέδρες παρουσίασε αύξηση κατά 14 γεωτρύπανα .
Ο όγκος συναλλαγών ήταν χαμηλά την Παρασκευή, με λιγότερα από 125.000 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να αλλάζουν.
Το brent  ενισχύθηκε κατά 3 σεντς στα $ 51,77 το βαρέλι, στις 15:34 ET (1934 GMT).
Στις ΗΠΑ το West Texas Intermediate (WTI) είχε άνοδο κατά  3 σεντς, στα 48,78 $ το βαρέλι, και έκλεισε τις εβδομαδιαίες συναλλαγές κατά  0,6% υψηλότερα.
Στις 23:00 ώρα Ελλάδας οι τιμές κινούνταν οριακά μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου με το brent να βρίσκεται στα 51,72 δολάρια το βαρέλι  και το αργό στα 48,70 δολάρια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης