Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Στα επίπεδα των 48 δολ. το αργό - Ανησυχία για την μεγάλη παραγωγή στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: Στα επίπεδα των 48 δολ. το αργό - Ανησυχία για την μεγάλη παραγωγή στις ΗΠΑ
Οι τιμές έχουν μειωθεί περισσότερο από 8 % από την περασμένη Δευτέρα
Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται  κοντά σε  χαμηλό τριών μηνών, τη Δευτέρα 13/3/2017, καθώς η αύξηση των αποθεμάτων και των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ  αντιστάθμισαν την αισιοδοξία ότι ο ΟΠΕΚ θα καταφέρει να περιορίσει την παραγωγή αργού.
Μετά από περισσότερο από δύο μήνες μειωμένης παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, η αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με την παραγωγή των ΗΠΑ  η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα δημιουργώντας υπερπροσφορά στις παγκόσμιες αγορές.
Η Energy Information Administration εκτιμά ότι η παραγωγή σχιστολιθικού  πετρελαίου από επτά μεγάλες λεκάνες παραγωγής θα αυξηθεί κατά 109.000 βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο.
Στις ΗΠΑ το  West Texas Intermediate (WTI) έκλεισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας  9 σεντς χαμηλότερα στα 48,40 $ το βαρέλι,  ενισχυμένο  από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των $ 47,90.
Το brent βρέθηκε 1 σεντ  πάνω , στα 51,38 $ το βαρέλι στις 14:37 ET (1837 GMT), αφού πρώτα  ενδοσυνεδριακά έφθασε  στα $ 50.85, το χαμηλότερο επίπεδο  από τις 30 Νοεμβρίου.
Οι τιμές έχουν μειωθεί περισσότερο από 8 % από την περασμένη Δευτέρα.
Στις 22:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα  48,38 $ το βαρέλι με απώλειες 0,23% και το brent  στα 51,36 $ το βαρέλι με πτώση 0,04%
Η Goldman Sachs  σε ανάλυσή της  παρέμεινε «πολύ σίγουρη» για τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων και διατήρησε τις προβλέψεις της τιμής στα  57,50 $ το βαρέλι για το WTI κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Οι drillers στις  ΗΠΑ πρόσθεσαν νέες  εξέδρες άντλησης πετρελαίου για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα,  σύμφωνα με τα στοιχεία του Baker Hughes την Παρασκευή,  ενώ παράλληλα  έχουν ανακοινώσει φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της παραγωγής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης