Χρηματιστήριο & Αγορές

Σ. Αραβία: Ο ΟΠΕΚ θα παρέμβει στην αγορά πετρελαίου μόνο για «περιορισμένο χρονικό διάστημα»

tags :
Σ. Αραβία: Ο ΟΠΕΚ θα παρέμβει στην αγορά πετρελαίου μόνο για «περιορισμένο χρονικό διάστημα»
"Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η παρέμβαση για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική, και πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚ  έχει μάθει αυτό το μάθημα" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας
Η Σαουδική Αραβία θα δεχθεί μόνο μια περιορισμένη παρέμβαση του ΟΠΕΚ στις αγορές πετρελαίου δήλωσε σήμερα Τρίτη 7/3/2017, ο υπουργός ενέργειας, βιομηχανίας και ορυκτών πόρων της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρος της Saudi Aramco, Khalid A. Al-Falih.
Η ιστορική συμφωνία Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών με τους ανεξάρτητους  παραγωγούς για μείωση της παραγωγής  κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα περιόρισε την υπερπροσφορά και έχει φέρει μεγαλύτερη ισορροπία στην αγορά  από ποτέ, δήλωσε στο συνέδριο IHS CERAWeek στο Χιούστον.
Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία θα διατηρήσει την πολιτική της διαχείρισης της παραγωγής μόνο για «περιορισμένο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Falih σύμφωνα με το CNBC.
«Ο ΟΠΕΚ θα δράσει μόνο για να επιταχυνθεί και πάλι η εξισορρόπηση  και στη συνέχεια θα αφήσei την ελεύθερη αγορά να κάνει τη δουλειά της, πρόσθεσε.
«Η ιστορία έχει αποδείξει, επίσης, ότι η παρέμβαση για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική, και πιστεύω ότι ο ΟΠΕΚ  έχει μάθει αυτό το μάθημα".
Γι 'αυτό και η Σαουδική Αραβία δεν υποστηρίζει την παρέμβαση για την ρύθμιση μακροπρόθεσμων διαρθρωτικών ανισορροπιών," επεσήμανε.
Η αγορά πετρελαίου είναι στη μέση μιας από αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές, με την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου σχιστόλιθου να έχει κατακλύσει την αγορά και να συμβάλει στη ύφεση της τιμής του αργού για περισσότερα από δύο χρόνια.
Ο Falih δήλωσε  επίσης ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει αργότερα εάν θα επεκτείνει τις περικοπές για  άλλους έξι μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης