Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανοδος στις ευρωπαικές αγορές με πληθωρισμό 2,2% στην Γερμανία

Ανοδος στις ευρωπαικές αγορές με πληθωρισμό 2,2% στην Γερμανία
Υψηλό 70 ετών για τον  μεταποιητικό κλάδο στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο
Mε άνοδο έκλεισαν σήμερα Τετάρτη 1/3/2017, οι αγορές της Ευρώπης καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις μετά τα νέα οικονομικά στοιχεία και τις θετικές επιπτώσεις της ομιλία του Προέδρου Trump στο Κογκρέσο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 1,47% υψηλότερα, με όλους τους τομείς να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.
Οι κατασκευές και τα δομικά υλικά και μέταλλα είναι μεταξύ αυτών  που επωφελούνται από τις υποσχέσεις του Προέδρου Trump για επενδύσεις στις  υποδομές.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο αυξήθηκε 1,64 %, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε σχεδόν 2% και ο CAC 40 στο Παρίσι αυξήθηκε 2,1 %.
Ο μεταποιητικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τον δείκτη της Markit, κατέγραψε την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 70 μηνών.
Ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,4 μονάδες, έναντι 55,2 μονάδων τον Ιανουάριο, παραμένοντας ωστόσο ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 55,5 μονάδες.
Άνοδο σημείωσε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός στη Γερμανία, ο οποίος ανήλθε στο 2,2%, αυξημένος σε σχέση με το 2,1% που προϋπολογιζόταν ότι θα βρίσκεται αλλά και από το 1,9% στο οποίο είχε σκαρφαλώσει τον Ιανουάριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης