Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Με κέρδη έκλεισε τελικά η εβδομάδα – Οριακή άνοδος σε Dow, S&P και Nasdaq

tags :
Wall Street: Με κέρδη έκλεισε τελικά η εβδομάδα – Οριακή άνοδος σε Dow, S&P και Nasdaq
Ο S&P Energy Sector υποχώρησε 0,89% στις 516,53 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισαν με μικρή άνοδο την Παρασκευή 24/2/2017, ανακόπτοντας την πορεία τους από τα ρεκόρ, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του Προέδρου Trump στο Κογκρέσο την επόμενη εβδομάδα.
«Η αγορά αναμένει από τον Trump να δείξει ορισμένες από τις βασικές προτάσεις του - ειδικά την φορολογική μεταρρύθμιση, την απορρύθμιση και την κατάργηση του Obamacare -  και να  νομοθετηθούν κάποια στιγμή φέτος» δήλωσε ο Κιμ Forrest, αναλυτής στο Fort Pitt Capital..
Ωστόσο, οι ειδικοί ανησυχούν ότι το χρονοδιάγραμμα μπορεί να μην είναι εφικτό δεδομένης της ημερήσιας διάταξης του  Κογκρέσο που ήδη περιλαμβάνει την κατάργηση του Obamacare και μια υποψηφιότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ο Trump πρόκειται να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσο την Τρίτη το βράδυ.
"Οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων θα μπορούσαν να βρουν «ελαττώματα» στην ομιλία του Trump.
Ωστόσο, οι περισσότερες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει εμπλοκές στις λεπτομέρειες της δημοσιονομικής τόνωσης της", δήλωσε ο Jeremy Klein, επικεφαλής αναλυτής της FBN Securities.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε περίπου 11 πόντους, με την Goldman Sachs να έχει τις περισσότερες απώλειες και τελικά έκλεισε στις 20821,76 μονάδες με άνοδο 0,05%.
Ο S&P 500 με κέρδη 0,15%, έκλεισε στις 2367,34 μονάδες.
Ο S&P Energy Sector υποχώρησε 0,89% στις 516,53 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,17% στις5845,31 μονάδες.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης