Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Mnuchin για την φορολογία

tags :
Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον Dow μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Mnuchin για την φορολογία
Ο S&P Energy Sector έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 521,17 μονάδες
Το δέκατο συνεχόμενο ρεκόρ κατέγραψε ο Dow στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 23 /2/2017, μετά τις παρατηρήσεις του νέου υπουργού Οικονομικών Steve Mnuchin.
«Οι επενδυτές θέλουν να δουν περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε η Kate Warne της Edward Jones. «Είναι λίγο πιο προσεκτικοί, αλλά δεν θα το λάβω αυτό ως μια μεγάλη στροφή προς την κατεύθυνση της αγοράς» επεσήμανε.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αυξήθηκε πάνω από 34 μονάδες, με την Johnson & Johnson να έχει τα περισσότερα κέρδη και τελικά έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 20810,32 μονάδες
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,04%  και έκλεισε στις 2363,81 μονάδες.
Ο S&P Energy Sector έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 521,17 μονάδες
Ο Nasdaq υποχώρησε 0,43% στις 5835,51 μονάδες.
Σε συνέντευξή του στο CNBC  o Mnuchin  δήλωσε ότι πως θέλει να δει μια «πολύ σημαντική» φορολογική μεταρρύθμιση πριν από τη διακοπή των εργασιών του Κογκρέσου τον Αύγουστο.
«Θέλουμε να γίνει αυτό πριν τον Αύγουστο. Έχουμε εργαστεί στενά με τη Γερουσία και ψάχνουμε σε ένα συνδυασμένο σχέδιο» δήλωσε.
«Η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη σε μια μείωση του φόρου για τα μεσαία εισοδήματα» επεσήμανε και πρόσθεσε πως δεν θα υπάρξει περικοπή φόρων για την ανώτερη τάξη.
Η προοπτική της φορολογικής μεταρρύθμισης, υπήρξε ένας από τους βασικούς καταλύτες για το ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ, μαζί με την απορρύθμιση και τις κρατικές δαπάνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης