Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις του CEO της Rosneft

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου μετά τις δηλώσεις του CEO της Rosneft
Η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 6 σεντς ή 0,12% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 51,32 δολάρια το βαρέλι.
Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή (21/10) η πτώση των τιμών του πετρελαίου, που ξεκίνησε χθες μετά τις δηλώσεις του CEO της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας Rosneft, Igor Sechin, για την δυνατότητα αύξησης της παραγωγής από τη Ρωσία.
Αυτή την ώρα (09:45) η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 6 σεντς ή 0,12% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 51,32 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 12 σεντς ή 0,24% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στα 50,51 δολάρια το βαρέλι.
Οι πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις χθεσινές (20/10) δηλώσεις του Sechin, ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να αυξήσει και άλλο την παραγωγή της, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, μέχρι και κατά 4 εκατομμύρια. βαρέλια ημερησίως, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο το σενάριο παγώματος παραγωγής.
Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της Rosneft, η οποία διαχειρίζεται το 40% των συνολικής παραγωγής της χώρας, είχε ταχθεί κατά ενός παγώματος παραγωγής, τονίζοντας ότι η εταιρία του δε θα προχωρήσει στην εν λόγω κίνηση.
Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, και του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Falih, η οποία αναμένεται να φέρει νέες εξελίξεις στο ζήτημα της συμφωνίας ανάμεσα στις χώρες του ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης