Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέα υψηλά για Dow και Nasdaq – Η πτώση του πετρελαίου παρέσυρε την ενέργεια

tags :
Wall Street: Νέα υψηλά για Dow και Nasdaq – Η πτώση του πετρελαίου παρέσυρε την ενέργεια
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 525,49 μονάδες με πτώση 1,37%
Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα Τρίτη 7/2/2017 παρά τις μεικτές τάσεις κατά την διάρκεια της συνεδριάσης, καθώς η ενέργεια κατέγραψε απώλειες ενώ οι επενδυτές επικεντρώθηκαν σε μια πληθώρα αναφορών για τα εταιρικά κέρδη.
Ο S & P 500 κινήθηκε  γύρω την ευθεία γραμμή, με την ενέργεια να σημειώνει πτώση άνω του 1% και τελικά έκλεισε στις 2293,08 μονάδες με άνοδο 0,52%.
Το αργό για τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησε 1,58 στα 52,17 δολάρια  το βαρέλι εν μέσω ανησυχιών για την  υψηλότερη παραγωγή σχιστόλιθου στις ΗΠΑ.
Στις 23:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν 55,13 δολάρια το βαρέλι με πτώση 1,06% και το αργό στα 52,23 δολάρια με υποχώρηση 1,47%.
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 525,49 μονάδες με πτώση 1,37%.
Ο Dow Jones Industrial Average αυξήθηκε περισσότερο από 100 μονάδες, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, πριν υποχωρήσει στις περίπου 37 μονάδες με την Boeing να έχει τα περισσότερα κέρδη. Τελικά έκλεισε στις 20090,29 μονάδες με κέρδη 0,19%.
Ο Nasdaq κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 0,19% στις 5674,22 μονάδε.
«Νομίζω ότι η διαπραγμάτευση στην αγορά σήμερα ήταν σε σύγχυση  με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση», δήλωσε ο Mark Luschini, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Janney Montgomery Scott.
"Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητα κακό, ... αλλά η αγορά είναι σε αναζήτηση ενός καταλύτη για να πάει υψηλότερα."
Τα εταιρικά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο αποτέλεσαν, ως επί το πλείστον, έκπληξη για τους αναλυτές, με περισσότερο από το 65% των επιχειρήσεων να καταγράφουν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τhe Earnings Scout.
«Έχουμε έρθει σε μια χρονική περίοδο όπου βλέπουμε βελτίωση  των μεγεθών και θα πρέπει να τα αντιπαραβάλουμε  με όλα όσα συμβαίνουν στην Ουάσιγκτον," δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Wunderlich Securities.
«Ας το θέσουμε σε ποσοστιαία βάση: Το 50%  της κίνησης αυτής προήλθε από την  υπόσχεση των φορολογικών περικοπών και της απορρύθμισης, ... αλλά πολλά από αυτά τα πράγματα πρέπει να καρποφορήσουν"
Οι μετοχές σημείωσαν απότομη άνοδο μετά την εκλογή Trump στην προεδρία των ΗΠΑ,  εν μέσω υποσχέσεων για υψηλότερες φορολογικές περικοπές στις εταιρείες, απορρύθμιση και κρατικές δαπάνες για έργα υποδομής.
Οι βασικοί δείκτες των ΗΠΑ έφθασαν πρόσφατα σε ιστορικά υψηλά καθώς οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης